Sfeer van Weleer biedt een nostalgisch kijkje in het verleden. Foto: PR
Sfeer van Weleer biedt een nostalgisch kijkje in het verleden. Foto: PR

Open dag bij Sfeer van Weleer

Algemeen

REKKEN - In het privé-museum Sfeer van Weleer is op zaterdag 29 september een open dag in het thema '1668-2018- vervlogen jaren.

Op deze dag kunnen bezoekers verschillende personages ontmoeten die, lang geleden, in onze mooie omgeving woonden en werkten. Het kruidenvrouwtje zal proberen om haar bijzondere artikelen aan te smeren die 'goed voor lijf en leden' zijn. Er is een breister aanwezig die de historie van het Grols breiwerk uit de doeken kan doen. Zij zal dit breiwerk ook demonstreren en daarnaast kan men producten van haar kopen, zoals hoofdbanden, kinderslofjes en zelf gebreide petten.

Kinderen kunnen zich verkleden in Victoriaanse kleding, een mooie gelegenheid om gefotografeerd te worden. Bovendien is er snoep uit 'De Soete Suykerbol' te koop. Een aantal zeer ouderwetse gebruiksvoorwerpen wordt deze dag in het zonnetje gezet.

De herbergierster zorgt voor ouderwets gezette koffie met koek en daarnaast zijn er nog meer ouderwetse lekkernijen aanwezig.

Ondertussen houdt 'Meneer Pastoor' een oogje in het zeil en zal hij, waar nodig, een vermanend woordje spreken.

Natuurlijk is het museum deze dag vrij toegankelijk en kan men er, naast de vaste collectie, de wisselexpositie 'Kopen om te Krijgen' bekijken. De open dag is op zaterdag 29 september van 11.00 tot 17.00 uur in Sfeer van Weleer aan de Holterweg 19 in Rekken.


www.sfeervanweleer.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant