Petra Kool met haar gelukskunst. Foto: Rob Weeber
Petra Kool met haar gelukskunst. Foto: Rob Weeber

'Welkom in een wereld vol geluk'

NEEDE - We wensen het vaak genoeg iedereen toe, maar volgens Petra Kool uit Neede kun je je eigen geluk oproepen. Ze is een website met gelukskunst begonnen, keramiek schaaltjes in allerlei kleuren en voorzien van een gebruiksaanwijzing. De schaaltjes maakt ze zelf en zijn verschillend van vorm. Het verwijst naar het feit dat geluk ook niet voor iedereen hetzelfde is. Samen met het geloof en vertrouwen in je eigen geluk, moet het schaaltjes het begin zijn van een gelukkig leven.

Door Rob Weeber

Petra is naar eigen zeggen een gelukkig mens. Na een traumatische ervaring in het eigen leven, klom ze uit het dal en heeft ze haar eigen geluk weer gevonden. In eerste instantie had ze niet de intentie om er iets voor anderen mee te doen, maar de gedachte om het geluk met anderen te delen werd te sterk. Ze verdiepte zich in het onderwerp, schafte klei en draaischijf aan en legde haar ziel en zaligheid in de gelukschaaltjes. Inmiddels zijn er 19 verschillende kleuren waaruit je kan kiezen. "Het is een ware kunst om gelukkig te zijn", is zij van mening. "Het heeft allemaal met positivisme te maken, met je eigen instelling. Als je ergens in gelooft, dan gebeurt het ook. Dus als je in geluk gelooft, dan komt er ook geluk op je af. Ik heb het niet over materiële zaken, je kunt bijvoorbeeld geen geld wensen, ook al geloof je daarin. Mijn geluksschaaltjes krijgen mijn energie mee, mijn geloof in geluk. Dat is de toegevoegde waarde die ik inbreng. Ik ben ervan overtuigd dat er genoeg geluk voor iedereen is. Geluk raakt nooit op. Iedereen heeft namelijk andere wensen op het gebied van geluk. Als je de gebruiksaanwijzing bij het schaaltje volgt, dan komt het door jou gewenste geluk op je pad."
De schaaltjes zijn slechts een vorm van medium. Het kan zo maar zijn dat Petra volgende keer een ander voorwerp ontwerpt. Inmiddels liggen de schaaltjes in twee schoonheidssalons in Enschede en Hengelo en zijn ze te zien in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Daarnaast bestaat er een website waarop alle kleuren worden aangeboden. De gebruiksaanwijzing bij de schaaltjes vormen de handleiding naar het eigen geluk. Wie wil weten hoe het geluk werkt, kan terecht op de website.


www.gelukswereld.com

Meer berichten