Afbeelding

Inge Hummelink neemt afscheid van Fysio Eibergen Boemerang

Algemeen

EIBERGEN - Vorige week, in de thuiswedstrijd, tegen Apollo Borne speelde Inge Hummelink haar laatste set ups in het team van Fysio Eibergen-Boemerang Dames 1. Zwangerschap is de reden voor Inge om te stoppen. Daarmede verliest de ploeg uit Eibergen één van haar steunpilaren. Als spelverdeelster bepaalde Inge een groot aantal jaren het aanvalsspel van Boemerang 1.

Als tienjarig meisje begon zij haar loopbaan als volleybalster bij Boemerang. Bij de mini's werden onder leiding van Kim Blekkink en Anke Somsen de eerste volleybalstappen gezet. Na een jaar volgde de overstap naar het C-team en begonnen haar kwaliteiten op te vallen. Niet zo opmerkelijk, want de Hummelinks zijn een echte volleybalfamilie. Een aantal jaren terug heeft Inge samen met haar zus, Susan, in het 1e gespeeld.
Op dertienjjarige leeftijd werd Inge opgepikt door de volleybalschool Sourcy in Zieuwent en werd ze onder andere door Frans Jordens getraind. Frans zag als snel dat ze kwaliteiten had om spelverdeelster te worden. Na een paar jaar Sourcy, keerde Inge terug op het oude nest en werd Alfred Oonk haar trainer. Een gescheurde kruisband gooide in 2006 roet in het eten maar na een jaar revalideren kwam ze terug in Dames 1. Daar ontmoette ze haar oude trainster Kim Blekkink, destijds de onbetwiste spelverdeelster bij Dames 1. Inge startte eerst als libero, maar al snel zette Alfred Oonk haar op de spelverdelerspositie en daar is ze altijd blijven staan.
Inge heeft een aantal trainers bij Boemerang meegemaakt en zoals gebruikelijk heeft ze van een ieder het één en ander opgestoken en blijven herinneringen bewaard. Alfred Oonk goed in teambuilding, van Helmut te Brake leerde ze veel op tactisch gebied. Gerrie Schäperclaus, Tim ten Pas en Dick Loman zijn vooral goed in teamtrainingen en rallyspel.
Inge houdt van het spelletje en heeft altijd met veel plezier getraind en gespeeld. Vooral de onderlinge sfeer en vriendschap in het team hebben daar aan bijgedragen. Eén van de hoogtepunten vindt ze de promotie naar de tweede divisie. Wat ze jammer vindt is, dat bij haar afscheid nog niet een eigen jeugdspeelster zover is dat die haar taak kan overnemen.
Of ze terugkeert in de sporthal na de bevalling weet ze nog niet, eerst maar eens zien hoe alles gaat lopen is haar slotconclusie en misschien dan lekker ballen op een wat lager niveau.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant