Vier medailles voor turnsters Odival

EIBERGEN - Zaterdag 12 januari was het dan eindelijk zover: de eerste plaatsingwedstrijden 5de divisie in de nieuwe Turnhal van Didam. Maar liefst vijftien Odival-turnsters deden mee en zij namen vier medailles mee terug naar Eibergen: twee gouden en twee zilveren.

In de eerste ronde was het de beurt aan vier instapturnsters, die een keurige wedstrijd neerzetten. Dit resulteerde in een prima score in een deelnemersveld van 24 turnsters. Sil Scharenborg mocht zelfs de zilveren medaille in ontvangst nemen, Bente Kamperman eindigde net naast het podium. Zij werd vierde. Bo Thesseling behaalde een zevende plaats en Issi Karel werd 23ste.
Bente Brundel en Lian Schepers mochten in deze wedstrijdronde turnen op de andere baan. Zij komen uit in jeugd 2 supplement G. Bente werd hier 18de en net iets hoger eindigde Lian (16de).
Tijdens de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan de andere drie instap-meisjes. Hier wisten twee turnsters van Odival een podiumplek te halen, Lotte Ormel won de gouden medaille en Lauren Grijsen de zilveren. Liz Nahuis eindigde als vierde.
In de derde wedstrijdronde kwamen de pupillen1 in actie. Ook hier goud voor Odival: Fenne Pit zorgde daarvoor. Suze Baak behaalde een mooie 10de plaats en Cleo ten Bruin werd 13de. De eerste serie op vloer ging bij Indy van der Spoel mis, waardoor ze zakte naar een 20ste plek.
Kyra Bult was in de laatste ronde aan de beurt, Zij turnde een hele stabiele strakke wedstrijd en tot haar eigen verbazing werd ze beloond met een mooie 4de plaats. Het puntenverschil met de nummer drie was slechts 0.150. Merle Eekelder turnde op de andere baan maar zij had haar zenuwen helaas niet helemaal onder controle. Ze viel drie keer van de balk en eindigde daardoor op een 21ste plaats.

Meer berichten