Melk afleveren bij Mel Ami. Foto: PR
Melk afleveren bij Mel Ami. Foto: PR

Reünie oud-werknemers Mel Ami en Coöperatieve Weiproduktenfabriek

BORCULO – In navolging van het voormalige vleesverwerkende Borculose bedrijf Coveco organiseren ook een aantal oud-werknemers van de voormalige Borculose kaasfabriek Mel Ami en de Coöperatieve Weiproduktenfabriek binnenkort een reünie. De reünie is bestemd voor personen die 'ergens' in de periode van 1962 - 1987 in vast dienstverband (of gedeeltelijk) werkzaam waren bij de Weiproduktenfabriek of bij Mel Ami in Borculo.

Door Jan Hendriksen

In 1962 werd de Coöperatieve Weiproduktenfabriek g.a. opgericht. In die tijd was er in Borculo ook nog een kaasfabriek: Mel Ami. Veel is er sindsdien veranderd maar de basis van de weiverwerking is zeker in die beginjaren gelegd. Vele medewerkers hebben door de tijd heen daaraan meegewerkt. In al die jaren is er gewerkt aan de verbetering van het proces en de kwaliteit van het product alsmede ook het ontwikkelen van nieuwe producten. Die vooruitgang is heden ten dagen terug te zien als men het fabriekscomplex in Borculo in ogenschouw neemt. Tijd voor een terugblik of wel een reünie, met de medewerkers uit die tijd zo vonden een aantal oud-werknemers. Het initiatief is tijdens de laatste bijeenkomst van oud medewerkers gelanceerd. Het reüniecomité bestaat uit de oud-medewerkers Betty Duistermaat uit Vorden, Jan Flamma uit Borculo, Margriet te Morsche uit Ruurlo, Martin Kreunen uit Neede en Wim Kossink uit Gelselaar

Wanneer en waar?
De reüniebijeenkomst wordt gehouden op zaterdag 11 mei van 15.00 tot 20.00 uur bij de Melktap aan de Nettelhorsterweg 21 in Geesteren/Borculo. Er zal 12,50 euro per persoon gevraagd worden voor koffie/thee, hapjes en enkele consumpties. De overige consumptiekosten zijn voor eigen rekening. Hoe ziet het programma er uit? De bijeenkomst wordt gevuld met enkele sprekers, anekdotes, het kijken van foto's en films uit die periode, een ludieke 'Wei-quiz' en uiteraard is er voldoende tijd om 'bij te kletsen'.

Opgave
Geïnteresseerden kunnen zich voor 1 maart aanmelden via het e-mailadres weireunie@gmail.com. Heeft men
foto's, films, of krantenartikelen uit deze periode? De organisatoren denken hierbij aan 'gewone' foto's maar zeker ook aan foto's van speciale bijeenkomsten zoals dienstjubilea, personeelsfeesten, vergaderingen, voetbal- volleybal- schiettoernooi, wielrennen, staking, opening afdeling, 25-jarig bestaan Weiproduktenfabriek, dan zijn die ook van harte welkom via het e-mailadres weireunie@gmail.com. Ook zijn natuurlijk anekdotes uit die periode van harte welkom. De reüniecommissie vraagt tevens dit initiatief zoveel mogelijk met oud-collega's te delen. Heeft men uit privacyoverwegingen er bezwaar tegen dat de organisatie foto's en/of beeldmateriaal waarop men te zien is tijdens de reünie gebruikt? Dan kan men dat ook melden via het betreffende e-mailadres.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden