Drukte op de maatschappelijk Beursvloer van de Berkellandse Uitdaging. Foto: Rob Weeber
Drukte op de maatschappelijk Beursvloer van de Berkellandse Uitdaging. Foto: Rob Weeber

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met de Berkellandse Uitdaging

Algemeen

BERKELLAND - Het lokale, sociale landschap in Berkelland wordt al vijf jaar mede ingevuld door de Berkellandse Uitdaging. Specifiek voor haar werkwijze is dat de hulpvragen vanuit de samenleving altijd met behulp van het bedrijfsleven gerealiseerd worden. Dat maakt het werk zo waardevol en succesvol, het genereert verbinding over de volle breedte van de lokale samenleving. Het concept, vormgegeven door de Nederlandse Uitdaging, is gestoeld op betaald werk van een manager. De filosofie erachter is dat zonder professionele inzet de aanjaagkracht uiteindelijk zal verminderen en daarmee ook de leefbaarheid binnen de samenleving. De Nederlandse Uitdaging is in 1999 ontstaan in Arnhem en omvat inmiddels zestig lokale uitdagingen.

Door Rob Weeber

Veel bedrijven hebben oog voor hun sociale en maatschappelijke omgeving en willen graag hun steentje bijdragen. Dat is echter niet altijd makkelijk. Het zijn vaak projecten en activiteiten die naast de dagelijkse werkzaamheden liggen en veelal een specifieke inzet van de medewerkers vraagt. Soms wordt er een expertise gevraagd die niet in huis is. Marleen Kosterink is manager bij de Berkellandse Uitdaging en gespecialiseerd in ideële marketing. "De Berkellandse Uitdaging heeft in de afgelopen jaren laten zien dat zij bij uitstek de verbinder en partner van het lokale bedrijfsleven is. Wij zijn gespecialiseerd in zogenaamde 'ideële dienstverlening', het opzetten en begeleiden van maatschappelijk verantwoorde activiteiten en projecten met en voor bedrijven. Gelukkig zien steeds meer bedrijven in dat een samenwerking met de Berkellandse Uitdaging het mes aan twee kanten laat snijden. Om ons werk te kunnen doen, worden wij financieel ondersteund door belangrijke lokale partners als Van Wijnen Eibergen, Elite B.V. uit Neede en de gemeente zelf. Samen met hen brengen wij vraag en aanbod in de samenleving bij elkaar en helpen bedrijven met hun ambities op mvo-gebied. Een mooi voorbeeld is de jaarlijkse Beursvloer die met stichtingen, verenigingen en het bedrijfsleven wordt georganiseerd."

Partner worden en mvo-doelen realiseren
De Berkellandse Uitdaging zou graag in contact komen met meer bedrijven die een maatschappelijk verantwoorde rol in de lokale samenleving willen spelen, maar de mankracht, tijd en/of expertise missen om het beleid tot uitvoer te brengen. Door een partnership met de Berkellandse Uitdaging worden plannen werkelijkheid en de samenleving blijer. Voor meer informatie en contact met de Berkellandse Uitdaging: Marleen Kosterink: 06-28737845 of via de website.


berkellandseuitdaging.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant