Het gezelschap dat in 2009 verantwoordelijk was voor de eerste editie van Zwolle Live. Foto: Theo Huijskes
Het gezelschap dat in 2009 verantwoordelijk was voor de eerste editie van Zwolle Live. Foto: Theo Huijskes

Buurtschap Zwolle ontvangt 'Zomer in Gelderland'

Algemeen

Contactgroep zet zich in voor alle dorpsbelangen

Door Theo Huijskes

ZWOLLE - De Contactgroep Zwolle (Zwolle bij Groenlo wel te verstaan) wil meer aan de weg timmeren. En dat met maar één doel: het behartigen van alle dorpsbelangen en dat in de breedste zin van het woord. Om met die doelstelling meer naar buiten te treden, heeft het uit zes personen bestaande bestuur van deze belangenorganisatie onder andere besloten om deel te gaan nemen aan het in de gehele provincie populaire televisieprogramma 'Zomer in Gelderland' van Omroep Gelderland.

Bestuurslid Emily Halleriet, die binnenkort het secretariaat voor haar rekening gaat nemen, vindt het een goede zaak dat Zwolle met slechts 620 inwoners zich meer gaat profileren. "Als kleine belangengroepering krijgen wij niet zo vaak de kans om dat te doen. Daarom zijn wij erg blij met de uitnodiging van Omroep Gelderland om als relatief kleine gemeenschap deel te nemen aan het graag geziene tv-programma 'Zomer in Gelderland'. Met die uitnodiging zijn wij zeer verguld. Met elkaar gaan wij er dan ook alles aan doen om te zijner tijd (21, 22 of 23 augustus, ThH) tijdens die spelshow zo goed mogelijk voor de dag te komen. Als fanatieke Zwollenaren gaan wij onze huid duur verkopen. Zeker nu wij binnen onze contactgroep een aparte werkgroep hebben opgericht, die de belangen van de Zwolse jongeren behartigt, moet dat gaan lukken."

Zoals bekend bestaat het door Angelique Krüger te presenteren tv-programma - dit jaar van 5 tot en met 30 augustus gedurende vier weken op de buis - reeds een aantal jaren. De laatste jaren worden er gedurende de drie of vier weken durende cyclus een groot aantal Gelderse plaatsen aangedaan voor de strijd om de titel 'Mooiste plaats van Gelderland'. In 2018 was het in de gemeente Oost Gelre kleine kern Zieuwent, die zich in de strijd gooide voor deze begeerde titel. Zwolle, tot 2005 behorende tot de gemeente Eibergen en na de gemeentelijke herindeling onderdeel uitmakende van Oost Gelre, is officieel weliswaar geen kleine kern. Maar het is wel een hechte gemeenschap, die naast het hebben van bepaalde belangrijke voorzieningen, zoals nog steeds een basisschool, jaarlijks belangrijke activiteiten en festiviteiten op het programma heeft staan.

Derde editie van Zwolle Live
Denk daarbij alleen nog maar aan het Meifeest en de Kermis in augustus onder leiding van de in 1934 opgerichte Feestvereniging Zwolle en daarnaast aan het jaarlijkse carnaval onder aanvoering van carnavalsvereniging De Noamelkers. Overigens viert het Meifeest dit jaar zijn 85-jarig bestaan. Dit zal op vrijdag 17 mei onder andere groots gevierd worden met de vijfjaarlijkse happening 'Zwolle Live'. Een avondvullend muziek-, zang-, dans- en showspektakel, waaraan maar liefst tientallen Zwollenaren hun medewerking verlenen. En met Zwollenaren worden in dit geval personen bedoeld die er nog steeds wonen of er geboren zijn en inmiddels naar elders zijn verkast. Zeer nauw bij de dorpsgemoedelijkheid betrokken mensen en dat in alle leeftijden.

Waar een kleine, bijzonder kleine kern al niet in groot in kan zijn. En dit alles onder het veelzeggende motto: 'Met mekare …….….. Veur mekare!'

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant