Rally-VIP's Joost van Oostrum en Gerrit Muis (links). geflankeerd door Leónie van Meggelen en Jos Groothornte. Foto: Rob Weeber
Rally-VIP's Joost van Oostrum en Gerrit Muis (links). geflankeerd door Leónie van Meggelen en Jos Groothornte. Foto: Rob Weeber

Club4o organiseert rally voor Needse Speelweekdag

Algemeen

NEEDE - De Stichting Speelweek Neede is al decennia lang een vast onderwerp op de Berkellandse agenda. Het is de week waarin Achterhoekse kinderen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 6 tot 12 jaar getrakteerd worden op een week vol plezier en ontspanning. Vorig jaar organiseerde de Needse Speelweek voor het eerst een Speelweekdag, speciaal voor kinderen van 12 tot 16 jaar. Dit jaar krijg die dag een vervolg dankzij de inspanningen van Club4o.

Door Rob Weeber

Club4o is een afsplitsing van de Juniorkamer de Berkellanden, een groep ondernemende mensen die hun netwerk en kennis graag ten behoeve van maatschappelijke projecten wil inzetten. De vier O's staan voor ontmoeten, ontwikkelen, ondernemen en organiseren. Zij besloten dit jaar een rally te organiseren, de Rally Club4o, met daaraan gekoppeld de Speelweekdag als goed doel. De verbinding met Speelweekvoorzitter Gerrit Muis kwam vorig jaar tot stand tijdens de jaarlijkse Nationale Ouderendag in Berkelland, georganiseerd door de Berkellandse Uitdaging. Met de rally wil men geld inzamelen voor de Speelweekdag. Er kunnen maximaal vijftig equipes à twee personen meedoen die ieder 100 euro inleggen. Daarvoor krijgen ze een routeboek, rallyschild, lunchpakket, versnaperingen, drank en een warme hap na binnenkomst. Er is geen speciale categorie voor auto's, ieder type kan meedoen.

Maandagmiddag kregen burgemeester Joost van Oostrum en voorzitter Gerrit Muis twee VIP-tickets voor de rally uit handen van Club4o voorzitter Jos Groothornte en bestuurslid Leónie van Meggelen uitgereikt. Zij mogen met een zelfgekozen partner en auto aan de rally deelnemen. Van Oostrum toonde zich zeer begaan met de Stichting. "De Speelweek Neede is een mooi doel, met een uitdagende doelgroep om te begeleiden. Het zijn kinderen die op school één-op één-les krijgen en dat vraagt dus veel van de vrijwilligers van de Speelweek. Voor de kinderen zelf is het een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier nieuwe vriendjes te leren kennen."

De rally vindt plaats op zondag 23 juni. Om 12.00 vertrekt de eerste auto vanaf Paardenopfokbedrijf Bakhuis in de Respelhoek in Geesteren. Daarvandaan rijden de deelnemers 80 km hoofdzakelijk binnen Berkelland en alleen op de binnenwegen. De route zal slechts een klein stukje door de gemeente Lochem gaan. Uiterlijk 17.00 uur wordt de laatste auto weer terugverwacht in de Respelhoek. Om 18.00 uur is de prijsuitreiking en tevens de dagafsluiting.
Club4o zoekt deelnemers aan de rally die voor het plezier en het goede doel willen rijden. Opgave per equipe kan via de website van Club4o.


club4o.nl/rally

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant