Kopernetwerk wordt in Eibergen uitgeschakeld

Algemeen

EIBERGEN - KPN NetwerkNL start met de werkzaamheden om het kopernetwerk in Eibergen uit te schakelen. Omdat het kopernetwerk vanaf 1 april 2020 niet meer actief zal zijn, start KPN NetwerkNL binnen enkele weken met de aanleg van extra glasvezel naar adressen die nog geen glasvezelverbinding hebben. Binnen de contouren van het glasvezelgebied worden de koperverbindingen uitgeschakeld.

Op de adressen in Eibergen waar nog geen glasvezel aanwezig is, worden nu binnen de contouren voor glasvezel ook de laatste adressen in de komende twee maanden aangesloten op glasvezel. Hiervoor vinden werkzaamheden plaats. De uit te voeren werkzaamheden verschillen per adres. Via de postcodecheck op kpnnetwerk.nl kunnen inwoners en bedrijven zien welke werkzaamheden er plaats moeten vinden op hun adres. Deze adressen ontvangen per brief informatie over de aanleg van glasvezel.
Om aangesloten te worden op glasvezel moeten bewoners of bedrijven eerst toestemming geven voor de aansluiting. Het kopernetwerk in Eibergen wordt uitgeschakeld wanneer de laatste adressen zijn aangesloten op glasvezel en de diensten door de providers zijn overgezet. Dit gebeurt uiterlijk 1 april 2020. Op deze datum wordt het kopernetwerk uitgeschakeld.
In het grootste deel van Eibergen heeft KPN NetwerkNL, eerder onder de naam Reggefiber, al voorbereidingen getroffen om zoveel mogelijk adressen aan te sluiten op glasvezel. Dit houdt in dat op de adressen die nog geen gebruikmaken van glasvezel, alleen de providerdiensten nog moeten worden omgezet.
Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg en voordelen van glasvezel terecht op kpnnetwerk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant