Winnaar Maatschappelijk Ondernemer Berkelland Madelon Kuijk (midden). Foto: Stefan van Drunen
Winnaar Maatschappelijk Ondernemer Berkelland Madelon Kuijk (midden). Foto: Stefan van Drunen

Lonnie Ballonnie Maatschappelijk Ondernemer Berkelland 2019

BERKELLAND - De titel Maatschappelijk Ondernemer Berkelland wordt sinds vorig jaar door de Berkellandse Uitdaging toegekend aan een ondernemer die zich onbaatzuchtig voor de lokale maatschappij inzet. Het is een weliswaar een eretitel, maar daarom niet minder betekenisvol. De achterliggende waarde betreft de inzet van de betreffende ondernemer voor de leefbare samenleving, een plek waar iedereen mee mag doen. Donderdagavond werd tijdens het ondernemersevenement de AvondUITdaging voor de tweede keer de titel toegekend. Ondernemer Madelon Kuijk uit Eibergen, ook wel Lonnie Ballonnie genoemd, werd door de jury tot winnaar gekozen.

Door Rob Weeber

De AvondUITdaging werd door de Berkellandse Uitdaging in samenwerking met het Openluchttheater Eibergen georganiseerd. Voorafgaand aan het formele gedeelte kon worden aangeschoven aan het maatschappelijk aanschuifdiner. Zo'n 100 personen namen hieraan deel. Statushouders en maatjes van WISE bereidden samen met Studio 16 uit Neede heerlijke wereldgerechten, opgediend op Kringloop Aktief-servies en uitgeserveerd door de Jimmy's.

Onder leiding van cabaretier en avondvoorzitter Thijs Kemperink volgden 150 gasten het avondprogramma waar onder meer via filmpjes en live voordrachten de genomineerde ondernemers werden voorgesteld. Uiteindelijk bleven er drie over die kans maakten op de titel, Gerwin Starink van Keurslagerij en Echte Bakker Boenders, Jelle Kleinhesselink van Vanjelle Producties en Madelon Kuijk van Lonnie Ballonnie. Hun inzet gedurende het afgelopen jaar werd door de driekoppige jury, Harry Niemeijer van Elite B.V., Peter Stoverink van Stooff Interior Projects en Henk Deunk, bestuurder bij IKB en Platform Berkelland, uitvoerig toegelicht. Bij het bekendmaken van de uiteindelijke winnaar, lichtte de voorzitter van de Berkellandse Uitdaging, Rob Weeber, de jurykeuze toe. "Ondernemer Madelon Kuijk heeft zich vooral onderscheiden in de diversiteit aan en maatschappelijke impact van de activiteiten die zij naast haar onderneming Lonnie Ballonnie onderneemt."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden