Vorigjaar was de picknick op De Maat een groot succes. Foto: Nahdie ter Haar
Vorigjaar was de picknick op De Maat een groot succes. Foto: Nahdie ter Haar (Foto: )

Picknick op De Maat

EIBERGEN - Op 14 juli en 25 augustus is het weer tijd voor de picknick op De Maat. Vorig jaar is dit vrijblijvende evenement voor het eerst georganiseerd. Het was toen een onverwacht succes, vele kleedjes waren er neergelegd op het grasveld, het was prachtig weer en jong en oud was erg enthousiast.

Madelon, Jacqueline en Eelke, de initiatiefnemers van dit evenement, vonden dat er meer gebruik moest worden gemaakt van het prachtige park in Eibergen, en nodigen iedereen wederom uit, dit jaar zelfs twee keer.
Het idee is heel simpel: iedereen komt gezellig samen op het grote grasveld, neemt eigen eten, drinken en een kleedje mee, en geniet van de zon en het buiten zijn, en na afloop neemt iedereen z'n eigen afval weer mee naar huis. Vuur en ook barbecue zijn verboden. Het is een openbaar evenement, en deelname is op eigen risico.

Het duurt van 13:00 tot 16:00 uur, er wordt gezorgd voor wat vertier zoals voetbalgoaltjes, hoelahoeps en ook liggen er diverse spelletjes om te lenen zoals badminton, en bij mooi weer is er waterpret. Het openluchttheater is zo aardig om de toiletten weer beschikbaar te stellen.

Uiteraard worden ook eigen initiatieven aangemoedigd: wie wil komen om gitaar te spelen, te zingen, voor te lezen, een yogales/demo te geven is welkom.
Ook wordt er gezorgd voor een tafel waar men eigen gemaakte hapjes kan plaatsen om te delen met iedereen. Vorig jaar waren er zowel ondernemers als bezoekers die iets lekkers deelden met de andere bezoekers. Niks moet, alles mag.

Meer berichten