Het kampioensviertal. Foto: Herman Kettering
Het kampioensviertal. Foto: Herman Kettering (Foto: )

Twee Gelderse titels voor Pasruiters

NEEDE - Bij de Gelderse Kampioenschappen pony's en paarden, die vorig weekeinde werden verreden in Lichtenvoorde, zijn de Pasruiters uit Neede opnieuw erg succesvol geweest met twee kampioenstitels en diverse podiumplekken.

Het paarden verenigingsteam van de Pasruiters wist opnieuw Gelders kampioen te worden. Het pony verenigingsteam behaalde een knappe vijfde prijs. Ook waren de Pasruiters weer erg succesvol tijdens de afdelingsdressuur, de verreden vier- en zestallen. Het viertal van de Pasruiters werd Gelders kampioen in de klasse L. Het veteranen zestal behaalde een tweede prijs in de klasse L en het junioren zestal werd in deze zelfde klasse derde.
Individuele prijzen werden behaald door Wouter Hermelink en Chantal Nijhof. Wouter werd met zijn paard Pegasus derde in de klasse L1 dressuur paarden en ook Chantal behaalde met haar pony Diëgo een derde prijs: in de klasse L1 dressuur categorie C. Met haar andere pony Elshof's Emma scoorde Chantal ook nog een tweede prijs: in de klasse M springen, categorie D/E.
Alle teams en ruiters zijn afgevaardigd naar de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. Deze worden verreden in het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september.
Verder werd afgelopen weekend het springconcours in Sint Isidorushoeve verreden. Anneke Thuinte wist in de klasse B met haar paard Elliot een eerste prijs te behalen. In deze zelfde klasse behaalde Yvet Nijhof met haar paard Kalinka van 't Nachtegalehof een zevende prijs en Kim Zondag werd met haar paard Evielana W tiende. Tot slot behaalde Fajah Schurink met haar pony Lord of the Rings twee keer een tweede prijs op het dressuurconcours in Varsseveld.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden