Parcoursbouwer Luuk Hermelink aan de nieuwe 'springbar'. Foto: Rob Weeber
Parcoursbouwer Luuk Hermelink aan de nieuwe 'springbar'. Foto: Rob Weeber

Bollert Brons weer in aantocht

GELSELAAR - De 61e editie van Berkellands grootste eventing evenement is al volop in voorbereiding. Voordat de wedstrijden op zaterdag 14 en zondag 15 september van start kunnen gaan, moeten onder meer ruim twintig hindernissen worden opgebouwd op het parcours met een lengte van 2,6 km. Dat werk wordt dit jaar wederom door de twee parcoursbouwers van de Pasruiters, Luuk Hermelink en Robin Geerdink, uitgevoerd. Dit jaar voor het eerst echter exclusief onder verantwoordelijkheid van deze twee mannen.

Door Rob Weeber

Het parcours biedt volgens Luuk weer enige nieuwe of aangepaste hindernissen. In de waterbak komt de 'aanlegsteiger', waar de paarden overheen moeten springen. Verder is er een nieuwe sprongfinish en een echte springbar, compleet met kratten bier. Zo proberen de nog jonge parcoursbouwers de Bollert Brons ieder jaar weer aantrekkelijk te houden voor de deelnemers. Het heeft zeker effect, want de deelname op de zondag zit al helemaal vol. Ook voor de zaterdag is de animo groot. Op zondag doen 80 L paarden, 40 M paarden en 50 B paarden mee. Verder hebben zich 10 M pony's en 2 Z pony's ingeschreven. Wat opvalt is dat de jeugd een beetje achterblijft. Dat wordt een punt van aandacht voor de komende jaren. Naast het volgen van de wedstrijden is er voor de toeschouwers volop gelegenheid voor een hapje en een drankje. Ook is er weer een strodorp.

De wedstrijden worden op zaterdag 14 en zondag 15 september verreden. Het hoofdterrein voor de Bollert Brons is gelegen in Gelselaar aan de Haardijk. Voor auto's is er een parkeerterrein, voor fietsers een fietsenstalling. Honden zijn niet toegestaan op het terrein.

Meer berichten