ADO-vrouwen naar Beltrum

BELTRUM - Een opsteker voor het vrouwenvoetbal in Beltrum: op zaterdag 31 augustus spelen de vrouwen van VIOS een oefenwedstrijd tegen de beloften van ADO Den Haag.

Het vrouwenvoetbal zit de laatste jaren in de lift. Goede prestaties van de Nederlandse vrouwen helpen bij de groei van het ledenaantal. Er is veel enthousiasme en er wordt steeds meer georganiseerd. In Nederland iets van de laatste jaren, bij VIOS al sinds 1972.
De tegenstander van de VIOS-vrouwen speelt al sinds seizoen 2007-2008 in de Eredivisie Vrouwen. Dat doet ADO niet onverdienstelijk, het is een topploeg. In 2012 werden zij landskampioen en de beker werd gewonnen in 2012, 2013 en 2016. Oranje-speelster Lineth Beerensteyn was in het seizoen 2014-2015 topscorer van de Eredivisie vrouwen. Dat realiseerde zij als speelster van ADO Den Haag.
VIOS speelt volgende week tegen de beloften en de Beltrumse speelsters zijn allemaal enthousiast. Enkelen hebben zelfs werk verzet/geruild om te kunnen spelen. Ook sluiten een paar speelsters van VR2 aan die heel graag mee willen doen bij deze toch wel bijzondere wedstrijd.
Het duel begint om 14.00 uur. ADO is rond 13.00 uur in Beltrum en vanaf 13.15 uur starten de Haagse vrouwen met de warming-up. Na afloop is er een gezamenlijke barbecue.

Meer berichten