logo
logo Foto: SON

Schildkliermiddag in Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - De schildklier is een klein maar belangrijk orgaan in de hals dat hormonen produceert. Aandoeningen aan de schildklier kunnen ernstige gezondheidsklachten opleveren. Schildklier Organisatie Nederland (SON) heeft en geeft informatie, en doet dat in Winterswijk tijdens een inloopmiddag in het SKB Ziekenhuis.

De schildklier ligt vlak boven het kuiltje in de hals, als een schild om de luchtpijp heen. De hormonen die dit orgaan produceert reguleren de stofwisseling en beïnvloeden de werking van alle organen in het lichaam. De klier is te vergelijken met een thermostaat die het functioneren van het lichaam reguleert. Als deze niet goed werkt kunnen de gevolgen groot zijn, zowel op lichamelijk als op psychisch gebied. SON begeleidt mensen die net te horen hebben gekregen dat ze een schildklieraandoening hebben of die ondanks behandelingen klachten blijven houden.
Dat gebeurt op dinsdagmiddag 12 november tijdens de inloopmiddag in het Winterswijkse SKB ziekenhuis. Van 13.30 tot 16.30 uur staan in de hal van het ziekenhuis ervaringsdeskundige vrijwilligers van SON klaar om vragen te beantwoorden.Ook is er informatiemateriaal te koop over de verschillende schildklieraandoeningen. Meer informatie op de website van SON.

www.schildklier.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant