Foto: NCG De Vlearmuze
Foto: NCG De Vlearmuze

Derde Stekeligheden NCG De Vlearmuze

Algemeen

Derde Stekeligheden NCG De Vlearmuze

NEEDE - Needs Carnavalsgenootschap De Vlearmuze publiceert traditiegetrouw in de aanloop naar de onthulling van de nieuwe hoogheden z'n Stekeligheden in Achterhoek Nieuws. Daarin wordt wekelijks een tipje van de sluier opgelicht over de identiteit van de nieuwe hoogheden.

Zoals iedereen weet zijn de voorbereidingen alweer in volle gang. Er zijn nog maar een paar dagen voor de grote avond. In deze stekeligheden maken we de cirkel weer rond en dan heeft iedereen zoveel hints dat het onmogelijk zou moeten zijn dat je nog niet weet wie de nieuwe hoogheden zullen zijn. Hieronder volgt het laatste deel als je toch nog wel wat hulp kunt gebruiken.

Jongeren
Nou? Ben je er al uit? Of heb je de laatste aanwijzingen nog nodig om je het goede pad op te sturen? Hadden we al verteld dat beide hoogheden geen geboren en getogen Needenaren zijn? Ze zijn allebei geboren vlakbij de 'Duutse grens'. Maar nu wonen ze beide in het gehucht. De prins laat water koken, en de prinses heeft meerdere religieuze achtergronden. Onze prinses is een ware durfal, ze gaat geen uitdaging uit de weg, en zoekt graag de grenzen op. De prins zoekt de grenzen op een andere manier op. Hij haalt vrienden uit alle landen! In hun vrije tijd zijn ze beide te vinden op hetzelfde sportcomplex. We zijn ervan overtuigd dat jullie met deze hints het juiste duo moeten kunnen voorspellen. Oke, als laatste tip, doe ermee wat je wilt, maar beide hoogheden van dit jaar zijn regelmatig tot in de late uurtjes in en rondom Neede te vinden. Zeker niet altijd bij hetzelfde, maar dat vult elkaar dan ook goed aan. Laten we vooropstellen dat we dit jaar een paar hebben dat weet van feesten, waarbij vroeg thuis komen niet in het woordenboek staat. Ze kunnen beide niet wachten tot het zover is en vinden het bijzonder lastig om het nog stil te houden! Ze kijken uit naar een geweldige opkomstavond en een mooie rondrit door Neede op zondagochtend! Dus kijk goed om je heen, waag nog een laatste gok en kom zaterdagavond 9 november onze nieuwe jongerenhoogheden bewonderen bij onze residentie De Olde Mölle.

Senioren
Aanstaande zaterdag zullen we het weten. Tot die tijd is het gissen: Wie komen er dit jaar in die schijnwerpers op het podium? Zijn ze erbij op de verrassende vrijdagavond die het VAT heeft georganiseerd? Dat zou wel erg mooi zijn, maar de namen van deze rotsen in de branding werden tot op heden wel erg weinig gehoord. Ze zijn gepokt en gemazeld, door de wol geverfd, en ze weten wel wat het is om een deukje op te lopen dus we hoeven ons weinig zorgen te maken. Onze nieuwe hoogheden hebben een groot hart en groots zijn ook hun daden. Deze heren staan regelmatig aan de lat. De lat leggen onze nieuwe hoogheden soms heel hoog waarbij ze echter nooit in de problemen komen. Ze werken deze laatste dagen met plezier, met discipline, 7x24, keihard... En zo bouwen ze naar een hoogtepunt. Het is glashelder, dit grote geheim wordt ook dit jaar weer als een ware schat tot zaterdag bewaard. Een oude wijsheid is op hen zeker van toepassing: 'Een man is zoals hij auto rijdt'. Het is eigenlijk niet voor te stellen, maar als je het echt nog niet weet, denk dan aan wat Joseph Joubert (essayist) ooit heeft uitgesproken: 'Wend u tot de jongelui: die weten alles'.
Tot zaterdag!

Ook via deze weg bedanken wij nogmaals Prins Bjarne 1e en Prinses Pien regerend onder het motto: Wi'j zorgt d'r wal veur! en we willen Prins Patrick 1e en Adjudant Albert en hun dames nogmaals bedanken voor het prachtige seizoen dat we met hen hebben mogen beleven onder het motto Wi'j dondert deur! Voordat de nieuwe Hoogheden opkomen zullen wij op passende wijze afscheid nemen van deze hoogheden. Toch nog een gokje wagen? Wees er dan snel bij want vrijdag worden de schriftjes opgehaald door de schriftjescommissie. Ook als je het zeker weet, kom dan vooral zaterdagavond met je familie, kennissen en vrienden naar Residentie de Olde Mölle en haal je gelijk. Tot zaterdag!


NCG de Vlearmuze

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant