Völle Wille. Foto: PR
Völle Wille. Foto: PR (Foto: )

Völle Wille laat Parelkerk schitteren

Völle Wille laat Parelkerk schitteren

EIBERGEN - Op dinsdagmiddag 10 december geeft Vrijetijdskoor Völle Wille om 15.00 uur een kerstconcert in de Parelkerk aan de Kerkstraat in Eibergen. Het concert vormt één geheel met het eigentijdse kerstverhaal dat tussen de liederen door verteld wordt. Het Vrijetijdskoor heeft bewust gekozen voor een concert op de middag, omdat veel mensen 's avonds liever niet meer de deur uit gaan. "En de locatie in de Parelkerk hebben we gekozen omdat het een intiem kerkje is waar het geluid van ons koor goed in past", vindt Marijke Hoitink, voorzitter van het koor.

"We hebben een programma samengesteld dat zowel in de nummers als de verbindende teksten draait om onderwerpen als vrijheid, vrede, samen delen en recht op onderdak. Dat is niet voor niets, want we hebben ons concert gepland op de Internationale dag van de Mensenrechten en we denken dat dergelijke thema's niet misstaan bij een kerstconcert."

Het koor zal onder leiding van dirigent Joop Dijkman een aantal Nederlandse, Engelse en Duitse liederen ten gehore brengen, die direct of zijdelings met het kerstthema te maken hebben. 'We hebben hard aan dit programma gewerkt en het zal zeker een sfeervol concert worden, daar ben ik van overtuigd', aldus Marijke.

Het koor, dat bijna twee jaar geleden werd opgericht, bestaat inmiddels uit ruim dertig leden die afkomstig zijn uit Eibergen en wijde omgeving. Onder leiding van dirigent Joop Dijkman is een aanzienlijk repertoire opgebouwd, waaronder dit kerstprogramma. Dijkman: "Het enthousiasme en de inzet van de zangers belooft een prachtig concert op te leveren en ik kijk daar met veel plezier naar uit!"

Omdat de Parelkerk in Eibergen niet zo groot is, is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kerk is vanaf een half uur voor het concert geopend en de toegangsprijs is vijf euro. Wie zeker wil zijn van een plaats, kan toegangskaarten reserveren via telefoonnummer 06-22110638 of via de e-mail: vollewille@outlook.com. De kaarten liggen dan voor het concert klaar bij de ingang en kunnen daar betaald worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden