Rien Boomkamp (rechts) werd kampioen. Foto: PR

Drie districtskampioenen en tickets voor de NK voor Nippon Judo Achterhoek

Algemeen

EIBERGEN - Zaterdag 15 februari was Markelo het toneel voor de districtskampioenschappen Oost-Nederland voor de -12 jaar judoka's en de -18 jaar judoka's. Voor de judoka's onder de 18 jaar betekent dit het kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Kampioenschappen. De eerste vier judoka's per gewichtsklasse plaatsen zich voor het NK, dat gehouden wordt op 29 februari a.s. in Den Haag.

De judoka's onder de 12 jaar van Nippon Judo Achterhoek mochten het toernooi in de ochtend openen. Rien Boomkamp (Eibergen) is eerste geworden en mag zich een jaar lang districtskampioen van Oost-Nederland noemen. Maik Stevens (Vorden) wist zich te plaatsen voor de kleine finale om brons, maar wist deze partij helaas niet te winnen, hij is hiermee vijfde geworden. De andere afgevaardigden van de club wisten het podium niet te halen.
In de middag was het de beurt aan de -18 jaar judoka's. Er deden zes judoka's van Nippon Judo Achterhoek mee, drie kwalificeerden zich voor de Nederlandse Kampioenschappen. Luuk van Nieuwland (Hengelo Gld.) en Dave Massop (Groenlo) zijn districtskampioen geworden. Kira Essink (Barchem) won het zilver. Niek Geleijnse (Ruurlo), die in een hele grote poule zat, verloor de partij om brons en werd hiermee vijfde.