Joost Lansink (rechts), projectgroeplid 'Dorpsplan Rietmolen', overhandigt het nieuwe dorpsplan aan Vincent Lansink. Die geeft het door aan Patriek Piepers (links). Foto: Anja van Maren
Joost Lansink (rechts), projectgroeplid 'Dorpsplan Rietmolen', overhandigt het nieuwe dorpsplan aan Vincent Lansink. Die geeft het door aan Patriek Piepers (links). Foto: Anja van Maren

Nieuw dorpsplan Rietmolen: samen werken aan leefbaarheid!

Algemeen

RIETMOLEN - Het nieuwe dorpsplan voor Rietmolen is klaar. De opdrachtgever voor dit plan was Stichting Gemeenschap Rietmolen. In het plan is vastgelegd welke wensen er leven en wat er moet gebeuren om de leefbaarheid in het dorp naar de toekomst te borgen.

Afgelopen 1,5 jaar hebben alle inwoners via verschillende manieren (bewonersavonden en enquête) input kunnen geven op het dorpsplan. De projectgroep 'Dorpsplan Rietmolen' heeft al deze informatie samengevat in een nieuw dorpsplan. Er worden tien thema's genoemd in het plan waar men aan wil werken in Rietmolen.
Dit zijn de thema's: Wonen, Onderwijs, PR & Communicatie, Levendigheid, Toerisme en Recreatie, Duurzaamheid, Landschap, Bereikbaarheid, Veiligheid en Voorzieningen.
Binnen elk thema is een reeks kansen aangegeven. Elke kans kan als een project worden gezien. Inwoners in Rietmolen worden nu opgeroepen om met deze projecten aan de slag te gaan. Enkele projecten, zoals het ontwikkelen van nieuwbouwwoningen in het dorp en het realiseren van buitenschoolse opvang, zijn al gestart.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het dorp heeft wijkwethouder voor Rietmolen, Marijke van Haaren, het nieuwe dorpsplan van Rietmolen in ontvangst genomen. Zij zorgt ervoor dat andere leden van B&W van de gemeente Berkelland ook kennis gaan nemen van het dorpsplan. Het plan gaat namelijk over bijna elk beleidsveld binnen gemeente Berkelland. Daardoor is het belangrijk dat het hele bestuur van gemeente Berkelland op de hoogte is van de wensen van de inwoners van Rietmolen.
Het dorp is nu aan zet voor het realiseren van hun wensen. Voor verschillende wensen hebben ze de gemeente of andere organisaties nodig. Maar met veel wensen kunnen de inwoners ook zelf aan de slag gaan en hebben ze anderen, zoals de gemeente helemaal niet nodig

Op www.dorpsplanrietmolen.nl is het dorpsplan te vinden. Inwoners die mee willen werken om de projecten te realiseren, kunnen zich op die website ook melden. Andere ideeën voor het behoud van de leefbaarheid in Rietmolen, kunnen op die website ook gemeld worden.
Via de Facebookpagina Rietmolen worden inwoners op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen met betrekking tot het nieuwe dorpsplan.

Joost Lansink, projectgroep lid 'Dorpsplan Rietmolen', overhandigde het nieuwe dorpsplan aan Vincent Lansink. Vincent is nog voorzitter van Stichting Gemeenschap Rietmolen. Vincent gaf het dorpsplan weer door aan de toekomstige voorzitter van Stichting Gemeenschap Rietmolen, Patriek Piepers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant