De jubilarissen (zittend) van de Vrouwen van Nu. Foto: Rob Stevens
De jubilarissen (zittend) van de Vrouwen van Nu. Foto: Rob Stevens (Foto: )

Jubilarissen Vrouwen van Nu Eibergen gehuldigd

EIBERGEN - Een vereniging moet haar leden koesteren. En dat dat doet de afdeling Eibergen van de landelijke vrouwenvereniging Vrouwen van Nu. Donderdag werden drie leden in het zonnetje gezet aan het begin van de jaarvergadering: Bertha ten Elshof (50 jaar lid), Ada Simmelink (40 jaar lid) en Alie Onstein (25 jaar lid).

Door Rob Stevens

De afdeling Eibergen van Vrouwen van Nu heeft rond de honderd leden, en is daarmee een vereniging van formaat. De grote zaal van de Huve zit dan ook donderdag praktisch vol. Riekie Wormgoor is sinds 2018 voorzitter. Zij roept Bertha en Alie naar voren voor de huldiging, Ada Simmelink kan deze avond niet aanwezig zijn. Rikie heeft de jubilarissen vooraf bezocht om over hun tijd bij Vrouwen van Nu te horen.
De vereniging komt voort uit de Nederlandse Bond van Boerinnen en andere Plattelandsvrouwen (opgericht in 1930), die in 1946 haar naam wijzigde in Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen (NBvP). In 2002 veranderde de naam in: NBvP Vrouwen van Nu.
Bertha en Alie begonnen beiden hun lidmaatschap dan ook bij de Plattelandsvrouwen. Bertha wordt door Rikie met applaus van haar plaats gehaald. Ze loopt wat moeilijk. Arm in arm lopen ze naar voren. Betha woont achter de watertoren en werd lid van de NBvP toen de kinderen wat groter werden. Voor de gezelligheid en het programma. Ze is actief lid van de fietsclub en bezoekt leden waar 'lief en leed' is. Ze vindt dat nieuwe leden wel wat meer bekendheid mogen krijgen. Dat is niet aan dovemans oren gericht. Bertha ontvangt een zilveren fotolijst met inscriptie van de vereniging en een bos bloemen, uit handen van nieuweling Carla van Geenen. De vereniging heeft de afgelopen paar maanden maar liefst twintig nieuwe leden mogen begroeten.
Een andere nieuweling, Rita Morsman, overhandigt Alie Onstein een glas met inscriptie en bloemen. Alie komt oorspronkelijk uit Rekken waar ze zowel als lid als bestuurlijk actief was bij de gymnastiekvereniging. Zij werd binnen twee jaar nadat ze lid werd van de Plattelandsvrouwen gevraagd als secretaris. Aanvankelijk vond ze dat spannend, maar met de tijd werd het steeds leuker. Ze is actief bij de tuinclub van de afdeling: 'De groene vingers'. Er is ook nog een tweede tuinclub actief: 'Blauwe druifjes'.
De afdeling organiseert diverse bijeenkomsten, lezingen en uitstapjes. Daarnaast zijn er 'interessegroepen' zoals bijvoorbeeld de tuinclub, een leesgroep, een reiscommissie en handwerk- en creativiteiten club. Vrouwen van Nu staat voor gezelschap en persoonlijke ontwikkeling. Het jaarthema van Vrouwen van Nu is 'Vier je successen, het is een feest waard'. Twintig nieuwe leden is een succes. De maand maart heeft een vol en gevarieerd programma met woensdagavond 4 maart, in de Olde Mölle in Neede: Cabaretgroep '2 recht 2 averecht'. Donderdagmiddag 19 maart is er een rondleiding in Museum Mondriaan. Donderdagavond 26 maart geeft Jan Terlouw een lezing in De Huve.


vrouwenvannu.nl/eibergen

Meer berichten