De voormalige maalderij wordt verbouwd tot appartementen. Foto; Rob Stevens
De voormalige maalderij wordt verbouwd tot appartementen. Foto; Rob Stevens

Nieuwbouw in Rietmolen

RIETMOLEN - De voormalige maalderij Kuiper in Rietmolen behoorde altijd tot het hart van het centrum. Maar het kan verkeren. De maalderij raakte in verval en werd een doorn in het oog van menig Rietmolenaar. Maar het is nu definitief, er komen woningen op die plek.

Door Rob Stevens

Wethouder Maikel van der Neut is er blij mee. Hij zegt: "Ik ben er trots op, weer een volgende stap. Mooi nieuws voor Rietmolen. Het zijn plannen die mede tot stand zijn gekomen samen met de projectgroep (T)huis in Rietmolen. En ook mooi voor de gemeente Berkelland. De 275.000 euro die aanvankelijk was uitgetrokken voor de aankoop en sloop van de maalderij is nu niet nodig. Dat neemt het bouwbedrijf van Rob Spikker BV nu voor zijn rekening. Spikker bouwt er vier levensloopbestendige patiowoningen en verbouwt de maalderij tot zes appartementen voor starters. De openbare ruimte op het perceel zal door Spikker conform de eisen van de gemeente worden ingericht. Daarna neemt de gemeente dit in eigendom over voor de prijs van 125.000 euro."
Aanvankelijk was er sprake van dat de gemeente het voormalige bedrijfspand zou aankopen en vervolgens tot sloop zou overgaan. Bij wijze van uitzondering. De gemeente is normaal terughoudend bij de aankoop van onroerend goed. Dat is nu dus ook niet nodig. Voor uitvoering van het plan moeten nog wel bestemmingsplan procedures worden doorlopen. Al met al is de verwachting dat volgend jaar met de bouw kan worden begonnen.
Van der Neut vertelt dat er in Rietmolen nog een initiatief loopt op de locatie De Mölle. En elders voor de bouw van rijtjeswoningen voor starters. Zodra die plannen in meer definitief vaarwater komen volgt daarover meer nieuws. Ook in de andere kernen zijn vergelijkbare ontwikkelingen gaande.
De projectgroep (T)huis in Rietmolen heeft twee jaar geleden een woonbehoefteonderzoek gedaan. Daaruit bleek dat op korte termijn (binnen 2 jaar) behoefte is aan 23 starterswoningen, 7 woningen in het duurdere segment en 4 levensloopbestendige woningen/appartementen. Woningen die momenteel niet beschikbaar zijn in Rietmolen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden