Organisatoren en bezorgers van het ‘Geluksmomentje’ voor Berkellandse mantelzorgers: achter vlnr Haidy Jansen en haar gezin, Madelon Kuijk en Veronica Kasteel, zittend een van de Jimmy’s (rechts) en Bianca Wessels.  Foto: Rob Weeber
Organisatoren en bezorgers van het ‘Geluksmomentje’ voor Berkellandse mantelzorgers: achter vlnr Haidy Jansen en haar gezin, Madelon Kuijk en Veronica Kasteel, zittend een van de Jimmy’s (rechts) en Bianca Wessels. Foto: Rob Weeber

Geluksmomentje voor Berkellandse mantelzorgers

BERKELLAND - Door de corona-uitbraak heeft de thuiszorg een terugtrekkende beweging moeten maken. Het gevolg is dat er meer druk op mantelzorg is gekomen. Mantelzorgers moeten noodgedwongen een deel van de werkzaamheden van de thuiszorg overnemen, zoals het dagelijks in bad doen van hun naaste. Een Berkellands initiatief trok zich de verzwaarde taak van de mantelzorger aan en wil hen een geluksmomentje bezorgen.

Dat geluksmomentje wordt georganiseerd door Haidy Jansen-Oude Luttikhuis van het Zorgerf Berkelland in samenwerking met Madelon Kuijk van het Feestatelier in Eibergen. Zij kregen van de provincie een ‘coronabijdrage’ om hun plan uit te voeren. “Juist nu in de coronatijd zijn mantelzorgers van onschatbare waarde", licht Haidy het initiatief toe. “Doordat de thuiszorg minder doet en minder vaak langskomt, wordt de druk op mantelzorgers groter. Het betreft oudere en jonge mensen. Ook veel jongeren zetten zich namelijk belangeloos in voor familie of bekenden. We gaan daarom 600 mantelzorgers een geluksmomentje bezorgen, bestaande uit een rode hartenballon en een cadeaukaart ter waarde van 10 euro. Deze laatste is te verzilveren via Kooplokaal Berkelland.” De 600 gelukkigen zijn mantelzorgers die door bekenden zijn genomineerd. De adressen zijn via bemiddeling van de Voormekaar Teams verkregen. Daarnaast boden Bianca Wessels en Veronica Kasteel van respectievelijk het Tussenstaphuis in Eibergen en Jimmy’s in Neede hulp aan, voor de organisatie en het zoeken van vrijwilligers om de ballonnen en cadeaukaarten rond te brengen.

De bezorging vond op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei plaats. De verhalen en motivatie die bij de nominaties horen, geven precies aan waarom het belangrijk is om de mantelzorger niet te vergeten. Bijvoorbeeld verzorgt een moeder, die zelf slecht ter been is en zelf zorg behoeft, haar eigen moeder. Ze komt drie keer per dag, onder meer om haar te wassen en in bed te stopen. Een ander voorbeeld is een kleinkind dat haar oma 24 uur per dag verzorgt. Oma wacht op een plek in het verpleegtehuis, maar die is er nog niet. En zo bestaan er nog 598 verhalen en redenen om in het zonnetje te worden gezet.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden