De Sfeer van Weleer. Foto: Kees van der Werf
De Sfeer van Weleer. Foto: Kees van der Werf

De Sfeer van Weleer in coronatijd

Algemeen

REKKEN - Het museumseizoen 2020 wordt voor eigenaar Ineke van der Werf van haar museum 'De Sfeer van Weleer' in Rekken anders dan gebruikelijk. Geen viering van het twintigjarig bestaan, maar een totaal andere opstelling om meer ruimte te creëren, voor de veiligheid van de bezoekers.

In het museum staan taferelen opgesteld met overal meer ruimte en een looproute voor de gasten. De kinderhoek met speelgoed en een heel oud looprek uit de tijd van Ot en Sien is erg leuk om te bekijken. Een blokken-puzzel gemaakt rond 1900 is prachtig om te zien, evenals het oude kinderfornuisje. Veel keukenspulletjes in mini-formaat liggen erbij. Ot en Sien zijn er ook met hun kleine zusje. Kinderen kunnen ervaren hoe er jaren geleden lezen en schrijven geleerd werd. Op het oude dressoir is een selectie van tasjes in verschillende materialen, stijlen en periodes geplaatst. Het bureau nodigt uit om er bij te gaan zitten en het kasboek bij te werken. De oude telefoon ontbreekt niet en de lades zijn gevuld met interessante oude paperassen. In de chique hoek krijgt de bezoeker een indruk uit het leven aan het einde van de negentiende eeuw, de Victoriaanse tijd, compleet met kleding en kaptafel.

Voorlopig worden er niet meer dan zes personen tegelijk toegelaten in het museum en deze mensen kunnen een rondleiding krijgen van 12 minuten via een beamer-presentatie. Op de deel is nog de expositie 'Oranje, Oorlog en Bevrijding' te zien en men kan er koffie / thee drinken, maar zelf meenemen is ook toegestaan. Ook hier geldt voorlopig een bezoekersaantal van zes personen. Als het goed weer is kan er ook in de tuin genoten worden van de natuur. Helemaal nieuw dit jaar is de 'Emaille-schuur' met allerlei keukenspullen, waar voor liefhebbers ook spullen te koop zijn.

Van te voren aanmelden geeft duidelijkheid, maar informeren op het erf kan ook. Sfeer van Weleer is open op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. Het privémuseum is te vinden aan de Hölterweg 19 te Rekken.


tel. 0545-431540

www.sfeervanweleer.nl

info@sfeervanweleer.nl

Nieuw bij De Sfeer van Weleer is de Emailleschuur. Foto: Kees van der Werf

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant