Een van de tuinen. Foto: PR
Een van de tuinen. Foto: PR

ANBE BBL Alternatief voor open tuinen op 18 en 19 juli

BERKELLAND - Het landelijke Open Tuinen Weekend van Groei & Bloei is afgeblazen in verband met de coronacrisis. Bij een aantal tuineigenaren van de afdeling Berkelland-Haaksbergen begon het echter toch te kriebelen.

“Gaan we nog iets doen?”, kreeg coördinator Herman Scharenberg van verschillende kanten te horen. Hij polste de belangstelling onder de aanvankelijk 36 deelnemers aan het officiële OTW. Sommige zagen er bewust vanaf in verband met het coronavirus. Bij anderen paste de alternatieve datum niet in de agenda. Maar zestien van hen zetten hun tuinhek alsnog open voor het publiek. Tuinen in Haaksbergen, Boekelo, Buurse, Eibergen, Rekken, Neede, Borculo, Ruurlo, Laren, Lochem en Barchem. Zaterdag 18 en/of zondag 19 juli van 10:00 tot 17:00 uur, maar soms ook op andere momenten, zijn deze groene paradijsjes te bewonderen. Uiteraard met inachtneming van de coronaregels. Dus: houd anderhalve meter afstand, wees alert op hygiëne en blijf thuis als je verkouden of koortsig bent.

“In de tuinen is ruimte genoeg om afstand te kunnen houden. Bovendien is het een buitenactiviteit en verwachten we minder bezoekers dan gewoonlijk”, aldus Scharenberg. “Als iedereen een beetje op elkaar let en zijn gezonde verstand gebruikt, voorzien we geen problemen.” In een aantal tuinen worden planten aangeboden, staat kunst te kijk of wordt koffie/thee geschonken. De tuineigenaren doen hun best om er iets leuks van te maken. En natuurlijk staan ze bezoekers graag te woord. Op afstand…
De zestien deelnemende tuinen, datums en tijden staan op de website. Een flyer is gratis af te halen bij de lokale VVV’s.


berkelland.groei.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden