De vrijwilligers van de electrocar dragen allemaal een mondkapje tijdens de rit, net als de passagiers. Foto: PR
De vrijwilligers van de electrocar dragen allemaal een mondkapje tijdens de rit, net als de passagiers. Foto: PR

Electrocar Eibergen gaat weer rijden

EIBERGEN - Vrijwilligers van de electrocar zijn er helemaal klaar voor en willen graag weer aan de slag. Steeds vaker werd de vraag gesteld: ‘Rijdt de electrocar alweer?’ Want mensen hebben weer de behoefte om er uit te gaan en ook bij noodzakelijke ritjes naar dokter, fysio of andere zorgverleners hebben mensen hulp nodig bij het vervoer. Na een lange periode van gedwongen stilstand vanwege het coronavirus gaat de electrocar Eibergen eindelijk weer de weg op.

Voorafgaande aan deze beslissing is er een enquête gehouden onder de vrijwilligers of zij zich veilig genoeg voelen hun taak weer te hervatten. Gelukkig was er een meerderheid, die hierop positief heeft gereageerd. Wel zijn er minder vrijwilligers beschikbaar, zodat men genoodzaakt is enige concessies te doen ten aanzien van de reistijden en het aantal dagen, waarop de electrocar gaat rijden.

De electrocar wordt op woensdag 15 juli weer 'van stal’ gehaald en zal voorlopig rijden van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur. Zaterdag en zondag zal de electrocar niet rijden. Afhankelijk van de ontwikkeling in deze coronatijd, de vraag naar dit vervoer en de beschikbare vrijwilligers wordt dit tot september als een proefperiode gezien. De electrocar is voorzien van een speciaal scherm tussen voor- en achterbank. De passagiers moeten achterin plaats nemen en tijdens de rit (evenals de chauffeur) een mondkapje dragen. De passagiers dienen zelf te zorgen voor een mondkapje.

Om dit vervoer zo goed en verantwoord mogelijk op te kunnen starten is er een speciaal veiligheids- en hygiëneprotocol samengesteld, gebaseerd op de voorschriften van het RIVM. Bij reservering en vlak voor de rit zal een gezondheidscheck worden afgenomen. Mensen met klachten zoals griepverschijnselen, neusverkoudheden en koorts kunnen niet met de electrocar vervoerd worden. Wie dergelijke klachten niet heeft kan een ritje met de electrocar reserveren door op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur te bellen met 06 – 10 82 05 79. Men krijgt dan de chauffeur direct aan de lijn. Betaling gaat met muntjes. 1 muntje kost 2,50 euro en is goed voor een retourrit. Bij 5 muntjes betaalt men tien euro en voor elf muntjes betaalt men twintig euro. De muntjes zijn verkrijgbaar bij het winkeltje van De Meergaarden, in de Top Art winkel van Estinea aan de Nieuwstraat 33 en bij Boekhandel Gellekink aan de J.W.Hagemanstraat 16.


electrocareibergen

facebook.com/electrocareibergen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden