Een van de historische optredens tijdens de Koepel Knoepel Playbackavonden. Foto: JS Fotografie
Een van de historische optredens tijdens de Koepel Knoepel Playbackavonden. Foto: JS Fotografie

Alternatief programma SEN-week 2020

NEEDE - Het coronavirus dwong ook de programmamakers van de jaarlijkse Neede SEN-week tot een alternatief programma. Vast stond al snel dat er geen ‘live’ oplossing met inachtneming van anderhalve meter afstand tussen de bezoekers mogelijk was. En dus werd de toevlucht tot een digitale versie genomen, afgewisseld met buitenactiviteiten. De Sen-week is van 18 tot en met 22 augustus.

Vast onderdeel van de SEN-week is de prijsfietspuzzeltocht. Ook voor 2020 is er een uitgezet, gratis af te halen bij Tabakorie Rona en de VVV. De route zit weer vol nieuwe weggetjes en mooie plekjes, waarover een aantal vragen wordt gesteld. De antwoorden kunnen tot 1 oktober worden ingeleverd bij Tabakorie Rona. Na deze datum worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Verder zijn de oude fietsroutes uit 2017, 2018 en 2019 van stal gehaald. Deze zijn gratis te downloaden. Volgens de organisatie kloppen de routes nog steeds en vormt de nieuwe N18 bijvoorbeeld geen onverwacht obstakel. Aan de historische routes zijn echter geen prijzen verbonden.

De woensdagavond is per traditie de Quilty Pleasure-avond. Dit keer echter geen optredens, maar wel een muziekspektakel dat thuis beluisterd kan worden. Ieder commissielid van de SEN-week geeft namelijk zijn eigen favoriete nummer op. Gezamenlijk vormen alle nummer een playlist die met behulp van Spotify beluisterd kan worden. De lijst is woensdag 19 juli bekend gemaakt op Facebook en Instagram.

De donderdagavond is de traditionele Koepel Knoepel Playbackavond. In plaats van dat een jury een twaalftal acts beoordeelt, wordt dit jaar het publiek gevraagd om de jury te vormen en wel over de afgelopen 24 jaar met 242 acts. Er wordt een stemlijst met daarop alle nummers en namen van de 242 groepen uitgebracht. Uit die lijst kan iedereen zijn eigen top 5 samenstellen en inleveren. Vervolgens stelt de organisatie een lijst met de beste twaalf gekozen nummers op. Van deze top 12 zullen bovendien beelden verschijnen. Zo weet iedereen straks wie de beste act aller tijden had. De stembussen gaan vanaf 1 augustus open. Meer informatie volgt via Facebook en Instagram.

De vrijdagavond staat net zoals de woensdag in het teken van de playlist. Van de beste acts en hits uit de afgelopen jaren wordt een playlist samengesteld op Spotify onder de naam Beat of Friday Night Playlist. De lijst wordt op vrijdag 21 augustus gepubliceerd op Facebook en Instagram. Op zaterdag tenslotte is er een vossenjacht voor kinderen. Aanmelden hiervoor kan op vossenjacht@sen76.nl. De start is op het koepelterrein. Meer informatie volgt na aanmelding.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden