Erik Weenink (rechts) en Peter Nijhuis bij het nieuwe product, dat door de medewerkers wordt geassembleerd in de immens grote hal. Foto: Lydia ter Welle
Erik Weenink (rechts) en Peter Nijhuis bij het nieuwe product, dat door de medewerkers wordt geassembleerd in de immens grote hal. Foto: Lydia ter Welle

Nyink verhuist naar voormalige tennishal in Eibergen

Algemeen

EIBERGEN - Na ruim veertig jaar krijgt de tennishal op de Mors in Eibergen een nieuwe invulling. Peter Nijhuis uit Beltrum en Erik Weenink uit Groenlo zullen hun bedrijf Nyink daar verder gaan uitbouwen. Vanaf augustus is het bedrijf volledig operationeel vanuit Eibergen.

Nyink is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van schermen die de werkplek afscheiden en overtollig geluid in een ruimte dempen. Nijhuis en Weenink begonnen hun avontuur tien jaar geleden als studieproject op de Hogeschool Arnhem Nijmegen met het ontwikkelen van een ‘spiekscherm’ voor digitale toetsing. Al snel bleek grotere interesse bij hogescholen en universiteiten en hebben de heren in 2011 Nyink opgericht.
Inmiddels levert Nyink al lang niet alleen meer aan scholen. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren diverse producten ontwikkeld voor kantoren, horeca, particulieren en zorginstellingen. Via een internationaal netwerk van inrichters verkoopt Nyink haar producten in binnen- en buitenland.

Inmiddels is het team van Nyink flink gegroeid en daardoor werd het pand op Den Sliem in Groenlo te klein. Met de nieuwe hal beschikt Nyink over een productiefaciliteit van 2500m2, waar het bedrijf de komende jaren kan doorgroeien. De nieuwe hal kwam precies op tijd voor Nyink, aangezien deze maand de wereldwijde release van een van de nieuwe producten plaatsvindt. Dat betreft een akoestisch scherm, verplaatsbaar, dat tevens als whiteboard is te gebruiken.
Het komende jaar is het team van Nyink nog druk bezig met het herinrichten van de tennishal, tot een volwaardige productie- en kantoorlocatie. De hal wordt straks met name gebruikt voor opslag- en assemblagewerkzaamheden en er komt een experience-showroom waarbij de focus ligt op het beleven en ervaren van de producten van Nyink.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant