De mooiste sprongen worden gemaakt. Foto: Sonja Grooters
De mooiste sprongen worden gemaakt. Foto: Sonja Grooters

NGV: freerunning is gaaf

NEEDE - In de zaal aan de Dumasweg in Neede staan allerlei toestellen uitgestald waarop jongens en meisjes uitdagende sprongen kunnen maken. Salto's of een arabier (radslag met gesloten benen) gevolgd door een flikflak op de tumblingbaan, of gewoon een hoge sprong en dan heerlijk zacht landen op je buik in een heel zachte mat, om dan tot slot nog even een salto achterover ta maken van de tumblingbaan af.

Freerunning is een sport waarbij je een ultiem gevoel van vrijheid ontwikkeld door over allerlei obstakels te springen met mooie, uitdagend sprongen. In de zaal zijn twee stations opgesteld: aan de ene kant de tumblingbaan, aan de andere kant een serie: trampoline-kast-trampoline-kast-schuine bank- grote trampoline-wandrek. Justin Baks staat bij de kast en grote trampoline-serie. De kinderen springen onder zijn begeleiding vanuit de grote trampoline in het wandrek; ze worden uit de trampoline gelanceerd en moeten het wandrek op het juiste moment vast weten te grijpen, het ziet er spectaculair uit.

Adrianne Brouwer staat bij de tumblingbaan en geeft aanwijzingen bij het maken van salto's; de kinderen moeten zich klein maken als een balletje en op tijd uitstrekken om op hun voeten te kunnen landen. Om andere oefeningen en trucs aan te kunnen bieden zou ze graag gebruik maken van een iPad. Op internet staan veel oefeningen die je kan uitleggen, maar nog beter is het om de oefening te laten zien op een tablet. Deze iPads zouden ook ingezet kunnen worden bij de turnselectie, zodat de turnsters nieuwe elementen kunnen bekijken en hun verplichte oefeningen voor de wedstrijd kunnen oefenen.

De Needse gymnastiekvereniging heeft gelukkig na de zomervakantie haar lessen weer kunnen starten, maar de coronaperiode heeft de nodige kosten met zich meegebracht. Contributie is bijvoorbeeld niet geheven, maar zaalhuur en salarissen moesten wel worden betaald, ook moeten sommige toestellen worden gerepareerd. De vereniging doet al het mogelijke om door te blijven ontwikkelen, zoekt sponsoren in de vorm van clubsupport van de Rabobank. Zo willen ze er voor zorgen dat gymnastiek voor iedereen toegankelijk blijft.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden