Kerststal aan huis
Een buiten-kerststal in Neede. Foto: Herbert Leussenkamp
Een buiten-kerststal in Neede. Foto: Herbert Leussenkamp

Kerststal aan huis

NEEDE - Onder de naam ‘Kerststal aan huis’ hoopt de VVV Neede dit jaar meer kerstsfeer in het dorp te krijgen. Het plan is een kerstroute door het dorp te verzamelen en uit te geven die door de inwoners van Neede wordt samengesteld. Iedere particulier kan zich bij de VVV opgeven voor een voorwerp, versiering of activiteit aan huis die vanaf de straatkant zichtbaar is.

Door Rob Weeber

Initiatiefnemer VVV Neede is erg enthousiast over het idee om de kerstsfeer terug te brengen in het dorp. “De laatste jaren is er veel wegbezuinigd, waaronder de kerstboom op het kerkplein," legt ondernemer en VVV-bestuurslid Herbert Leussenkamp uit. "Dit jaar wordt dat gelukkig weer anders. Het kerkbestuur heeft toegezegd dit jaar een boom te willen doneren die op het plein komt te staan. De verlichting regelen wij. Verder hopen we dat zoveel mogelijk particulieren zich gaan opgeven voor de ‘Kerststal aan huis’ route. Mensen kunnen bijvoorbeeld iets in de tuin neerzetten, iets achter het raam, een kraampje voor het huis met een kleinschalige activiteit et cetera. Voorwaarde is dat het met Kerstmis te maken heeft, coronaproof is en dat de betreffende initiatiefnemer particulier is en geen vereniging. De activiteit bovendien mag niet vergunningsplichtig zijn. Nadat iedereen zich heeft opgegeven, kunnen geïnteresseerden voor de route bij de VVV de routekaart kopen en vanaf 16 december per fiets of te voet door het dorp gaan. De routekaart kost 1 euro en heeft tevens een bon voor een kopje koffie to go bij een van de deelnemende horecagelegenheden.”

Aanmelden bij de VVV
Naast individuele initiatieven is het ook mogelijk om met de straat iets kleinschaligs te organiseren. Voorwaarde ook hier is dat de activiteit niet vergunningsplichtig is, en wel coronaproof is. Er moet onder meer tenminste 1,5 meter afstand tussen bezoekers en bewoners mogelijk zijn. Particulieren kunnen zich voor 9 december opgeven bij de VVV Neede. Dat kan per telefoon, 0545-292279, of per e-mail, info@vvvneede.nl. Vermeld daarbij naam, telefoonnummer en activiteit. De route staat open tussen 16 en 30 december 2020.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden