Lisa Westerveld. Foto: PR

Lisa Westerveld. Foto: PR

In gesprek met Lisa Westerveld

Algemeen

ACHTERHOEK - Op vrijdag 5 maart begint om 18.00 uur een livestream vanuit Aalten waarin GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld spreekt over Jeugd en Onderwijs.

GroenLinksKamerlid Lisa Westerveld, geboren in Lintelo, gemeente Aalten, komt op 5 maart naar de Achterhoek. Westerveld die naam maakte door haar vasthoudendheid op de dossiers Jeugdzorg en Onderwijs komt op uitnodiging van alle GroenLinks-afdelingen in de Achterhoek. Lisa zal met bestuurders, ouders, onderwijzers en werkers in de jeugdzorg bespreken waar het heen moet met Jeugdzorg en Onderwijs na de coronacrisis. Uiteraard worden de corona-richtlijnen in acht gehouden.

Iedereen die de jeugd aan het hart gaat is welkom om online aan te sluiten. In de afgelopen regeerperiode is gebleken dat veel niet goed gaat in de jeugdzorg: ontoereikende crisisopvang, sluiting van noodzakelijke voorzieningen, veel te lange wachtlijsten, gebrekkig functionerende instellingen, zorgfraude. Maar ook in de jeugdzorg waar gemeenten verantwoordelijk voor zijn is niet alles koek en ei. Grote tekorten bij gemeenten, wijzigende verhoudingen. De grote negatieve gevolgen van de corona-pandemie op het onderwijs en de jeugd worden steeds duidelijker. Veel achterstanden, kansenongelijkheid en psychisch leed. Thuisonderwijs, met alle gebreken van dien, onhelderheid over examens en de waarde van het diploma. Welke oplossingen en acties zijn nodig vanuit het perspectief van GroenLinks, hoe moet na de verkiezingen hierover samengewerkt worden met de andere partijen. Dat zijn vragen die aan de orde komen tijdens deze deels interactieve sessie met Lisa.

Livestream en Teams
Lisa gaat vooral in op de landelijk aangestuurde jeugdzorg en onderwijs. Het gesprek vindt zowel per Teams als via een livestream plaats. De GroenLinks-wethouders uit de Achterhoek zijn aanwezig voor de regionale en lokale kwesties. Doel is ook om aandachtspunten vanuit en voor de regio te verzamelen.

Het gesprek vindt plaats vanuit het gemeentehuis in Aalten. Meesprekers kunnen inschakelen via Teams. Daarvoor moet men zich opgeven bij: j.wikkerink@aalten.nl. Dan volgt een e-mail met inlogcode. De livestream is op vrijdag 5 maart vanaf 17.30 uur te vinden op https://oostachterhoek.groenlinks.nl/home. De (digitale) bijeenkomst is van 18.00 uur tot 19.30 uur op vrijdag 5 maart. Daarna reist Lisa naar Bredevoort waar in de vrijplaats voor kunst en cultuur De Koppelkerk een paneldiscussie plaatsvindt met vertegenwoordigers van diverse partijen. Ook daar worden veel belangstellenden verwacht.
        

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede