De familie Heinsbroek met de 15.000ste verrassingstas. Foto: PR
De familie Heinsbroek met de 15.000ste verrassingstas. Foto: PR

15.000 afhaaltassen uitgeleend door bieb

OOST-ACHTERHOEK - In de coronatijd heeft de Bibliotheek Oost-Achterhoek alle mogelijkheden aangegrepen om haar leden toch van boeken te voorzien. De AfhaalBieb (met verrassingstassen) en de ReserveerBieb (met gereserveerde boeken) werden in het leven geroepen. De afgelopen week werd het 15.000ste tasje uitgereikt aan de familie Heinsbroek uit Lichtenvoorde.

15.000ste tasje
Op woensdagmiddag 28 april komen Marloes en Freek Heinsbroek met hun zoontjes Mick en Joas de bestelde verrassingstas ophalen in de Lichtenvoordse bieb. Ze vroegen om de tas te vullen met boeken voor beide zoons van 3,5 en 1,5 jaar. In de papieren zak zitten onder andere boekjes van Boer Boris, de favoriet van Mick. Jammer genoeg waren de boekjes over Pip en Posy, waar Joas fan van is, uitgeleend, maar dat mag de pret niet drukken. Beide heren duiken onmiddellijk in de tas en beginnen enthousiast de boekenbuit de inspecteren. De grote en goed gevulde tas voor de familie blijkt de 15.000ste te zijn die uitgeleend wordt door de Bibliotheek Oost-Achterhoek.
“We hebben nu al een paar keer een tasje gehaald en zijn enthousiast”, aldus Freek en Marloes. “Misschien is het een idee om straks, als jullie weer open zijn, die tasjes ook te blijven aanbieden. Het is echt een verrassing”, aldus de familie.
Mick en Joas zijn inmiddels verdiept in de boeken en het sein dat ze naar weer naar huis gaan, zorgt voor wat teleurstelling. Hopelijk kunnen beide mannen snel weer een bezoekje brengen aan hun bieb. Naast de boekentas kregen Freek, Marloes, Mick en Joas nog een extra tas, gevuld met cadeautjes voor iedereen.

Afhaal- en ReserveerBieb
Bij de AfhaalBieb kunnen leesliefhebbers hun voorkeuren qua genre opgegeven. Aan de hand van die wensen stellen de bibliotheekmedewerkers verrassingstasjes samen. De reacties op deze dienstverlening zijn zeer enthousiast, want de lezers ervaren het uitpakken van het tasje als het uitpakken van een cadeautje.
Ook is het mogelijk om een specifiek boek te reserveren. Als dit boek klaarstaat in de vestiging kan er een afspraak gemaakt worden in de ReserveerBieb om de gewenste titel op te halen. Ook van deze optie maken velen gebruik.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden