Maudy Alferink is als kunstenares de eerste vertegenwoordiger van de cultuursector in de Talententuin. Foto: PR
Maudy Alferink is als kunstenares de eerste vertegenwoordiger van de cultuursector in de Talententuin. Foto: PR

Zwarte Cross Talententuin met nieuwe talenten én disciplines

Algemeen

ACHTERHOEK - Zwarte Cross Talententuin wordt verdiept en verbreed met nieuwe talenten én nieuwe disciplines!? Beeldend kunstenares Maudy Alferink, wegracer Jeffrey Buis, mountainbiker Annemoon van Dienst, inline skater Stefan Selders en snowboardster Melissa Peperkamp zijn toegevoegd aan de Talententuin.

In augustus 2017 initieerden sportliefhebbers Gijs Jolink en Hendrik Jan Lovink de Zwarte Cross Talententuin. Middels dit initiatief helpt de Feestfabriek jonge talenten en atleten uit het Oosten des lands, die de wereldtop willen halen, met het realiseren van hun doelen, dromen en projecten. "De ambitie en het talent hebben ze al, maar wij willen deze jonge talenten en hun coole sporten en passies de aandacht geven die ze verdienen," aldus Jolink en Lovink. "Of het nou op het gebied van sport of cultuur is: deze talenten willen proberen van hun passie hun beroep te maken. Het is al een heel moedig besluit om zo je nek uit te steken, je moet er veel voor laten en je moet lef hebben. Iedereen die ergens helemaal voor gaat om het in ieder geval te proberen, verdient respect. Hopelijk hebben deze talenten over een aantal jaar hun droom verwezenlijkt!" ?

Zo worden beeldend kunstenares Maudy Alferink, wegracer Jeffrey Buis, mountainbiker Annemoon van Dienst, inline skater Stefan Selders en snowboardster Melissa Peperkamp van harte welkom geheten. Vanaf heden is hun uitdagende avontuur naar de top van hun specialisme te volgen.

Cultureel talent
Vanaf heden is er een nieuwe discipline aan de Zwarte Cross Talententuin toegevoegd, namelijk 'cultuur'. Op cultureel gebied zijn er namelijk ook tal van talenten die vol voor hun passie gaan en daar hun beroep van willen maken. Zij verdienen in onze ogen – net als alle jonge topsporters – veel respect en dat extra steuntje in de rug. Het eerste culturele talent dat is toegevoegd aan de Talententuin is Maudy Alferink. Maudy is beeldend kunstenares en de passie en het talent spat er in haar kunstwerken van af. Naast Maudy is de ambitie om in de toekomst meer cultureel talent aan de Talententuin van de Zwarte Cross toe te voegen.

Nieuwe topsport-talenten?
Naast Maudy Alferink worden er nog maar liefst vier topsporters aan de Talententuin toegevoegd. Dat zijn wegracer Jeffrey Buis, mountainbiker Annemoon van Dienst, inline skater Stefan Selders en snowboardster Melissa Peperkamp. Jonge talenten met het heilige vuur in de schoenen en glinsteringen in hun ogen. Ze lopen over van ambitie en zijn in de bloei van hun leven. Deze talenten willen wereldkampioen op het hoogste niveau worden en ze gaan ervoor. Mooi dat de Zwarte Cross daar een klein onderdeeltje van kan uitmaken.?

Afscheid nemen
De Talententuin neemt afscheid van vijf jonge sporthelden, die in de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot volwassen (bijna) profs. Wij willen Ibrahim, Farhaan, Shana, Victor en Casper ongelofelijk bedanken voor hun bijdrages. Deze talenten zagen we stuk voor stuk zien groeien, bloeien, zien vallen en weer zien opkrabbelen. Talententuiner Casper de Gier heeft het niveau van de profs bereikt. Zij zullen zich aansluiten bij een aantal voormalig Talententuiners, te weten; veldrijder & wielrenner Joris Nieuwenhuis, motorcrosser Davy Pootjes, BMX’er Monique van der Valk en bokser Dejan Bolt. Downhiller Tristan Botteram blijft nog even bij ons, dus van hem zal iedereen de komende tijd ook nog meer horen en te zien krijgen.??

Sinds augustus 2017 bloggen/vloggen de Talententuiners over hun roerige en interessante leven als atleet. We plaatsen hun updates op de website en alle socialmedia-kanalen van de Zwarte Cross. Ook verschijnt er maandelijks een column in alle edities van uitgeverij Achterhoek Nieuws. Dit gebeurt tot het doel van deze talenten bereikt is: van hun passie hun beroep maken!?

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede