Kinderen bouwen hun eigen 3D printer in Berkelland. Foto: PR
Kinderen bouwen hun eigen 3D printer in Berkelland. Foto: PR

Bouw je eigen 3D printer

Algemeen

Bouw je eigen 3D printer

BERKELLAND - Om de leerlingeninstroom richting techniek te bevorderen, startte de Samenwerkende Industriekringen Achterhoek (SIKA) vorig jaar een actie voor kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar om zelf een 3D printer te bouwen en hiermee een eigen werkstuk te ontwerpen. Na afloop mochten de kinderen hun printer mee naar huis nemen.

Door Rob Weeber

Ook dit jaar wordt het project voortgezet. In september starten zeven bij de SIKA aangesloten industriekringen, waaronder ook de Bedrijvenkring Berkelland, met een training. Locatie voor Berkelland is het Technieklokaal Berkelstreek in Borculo. Daar kunnen kinderen van werknemers van Berkellandse bedrijven die lid zijn van de Bedrijvenkring Berkelland onder leiding van speciaal opgeleide trainers hun eigen 3D printer bouwen.

Henk Deunk, bestuurslid Bedrijvenkring Berkelland en voorzitter bestuur Technieklokaal Berkelstreek, is zeer enthousiast over het project. “Het doel is om kinderen al in een vroegtijdig stadium kennis te laten maken met techniek. Het project wordt door de bedrijvenkring Berkelland gesponsord. De deelnemers betalen slechts een minimale bijdrage van 100 euro. Daarvoor krijgen ze zo’n tien bijeenkomsten waarop ze hun eigen printer maken en hun werkstuk ontwerpen. Na afloop mogen ze de printer mee naar huis nemen.”

Nog enkele plekken open
De Bedrijvenkring Berkelland heeft nog enkele plekken open die niet vanuit de bedrijven ingevuld kunnen worden. Geïnteresseerde kinderen kunnen zich aanmelden. De cursus start in september en wordt op de donderdagavond van 18.00 tot 21.00 uur gegeven. Locatie is het Technieklokaal Berkelstreek, Bosberg 21, Borculo. Informatie kan verkregen worden bij Henk Deunk, IKBprojecten@hotmail.com. Aanmelden kan via: http://industrielekringberkelland.nl/aanmelden-3dprinter/.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede