<p>Minette Korterink en Hans Grooters nemen het tegen elkaar op; die laatste geeft vanaf 8 oktober zes schaaklessen. Foto: PR</p>

Minette Korterink en Hans Grooters nemen het tegen elkaar op; die laatste geeft vanaf 8 oktober zes schaaklessen. Foto: PR

Schaaklessen in De Kronenkamp Neede

NEEDE - Interesse in schaken? Eindelijk de tijd dit spel weer eens opnieuw op te pakken? Begin oktober geeft Hans Grooters, lid van de schaakvereniging Neede een zestal schaaklessen voor geïnteresseerden. De schaaklessen worden gegeven in de mooie en ruime locatie, Natuurpark De Kronenkamp in Neede. De eerste les is vrijdag 8 oktober van 13.00 tot 14.00 uur, daarna volgen nog vijf lessen.

Door Rob Stevens

Minette Korterink maakt deel uit van het bestuur van Natuurpark De Kronenkamp. Ze vertelt dat Grooters bij haar langs kwam met dit voorstel. Het bestuur van De Kronenkamp is blij met het initiatief. De Kronenkamp wil een vaste ontmoetingsplek voor Needenaren worden. Hans Grooters: “Er zijn vast huisschakers die al een hele tijd niet meer hebben geschaakt. Ik wil hen met die lessen weer aan het schaken te krijgen. Het zou mooi zijn als schakers door die lessen op vrijdagmiddag ook daarna nog naar de Kronenkamp blijven komen om een potje tegen elkaar te spelen en om wat gezelligheid te hebben. Een andere mogelijkheid is dat schakers zich nadien aansluiten bij de wekelijkse schaakavonden op donderdag van schaakclub Neede in de Olde Mölle. Die kunnen ook wel wat nieuw bloed gebruiken.”

Korterink: “We hebben gezegd dat de cursus is voor wie maar wil, van de leeftijd 15 tot 85 bij wijze van spreken. Hans Grooters zal de deelnemers, natuurlijk afgestemd op de kennis die er al is, de beginselen van het spel bijbrengen. Denk dan bijvoorbeeld aan verschillende openingen, het eindspel, matvoering en combinaties. Daarvoor zijn ook oefeningen beschikbaar. En natuurlijk wordt er na afloop van de les een potje gespeeld. De kosten bedragen dertig euro, dat is inclusief koffie, thee en lesmateriaal.”

Schaakverenigingen komen nu langzamerhand weer op gang na de corona-periode. Veel schakers zullen hun heil gezocht hebben op een van de vele schaakplatforms op internet. De populaire Netflix-serie The Queen’s Gambit veroorzaakte vorig jaar een ware schaakrage, met name onder vrouwen. De mini-serie over het jonge, vrouwelijk schaakwonder Beth Harmon, heeft de denksport ongekend populair gemaakt. De serie trok wereldwijd meer dan 62 miljoen kijkers. Een schaakwebsite als chess.com trok ineens dagelijks meer dan drie miljoen bezoekers.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden