Festunique Beltrum brengt spectaculair straattheater en andere artiesten naar Beltrum. Foto: PR
Festunique Beltrum brengt spectaculair straattheater en andere artiesten naar Beltrum. Foto: PR

Festunique Beltrum: muziek, theater en bloemencorso

Cultuur

BELTRUM - Beltrum viert feest van zondag 4 tot en met dinsdag 6 september. Het is dan voor de 141ste keer dat het Beltrumse Volksfeest wordt gevierd. En voor de 61ste keer het bloemencorso. Dan kan wel van een traditie worden gesproken. De organisatie is in handen van de Stichting Volksfeest Beltrum (SVB).

Door Rob Stevens

Zondag is het de dag van Festunique. De dag dat ook veel jonge en oudere bezoekers uit de regio en campinggasten uit de buurt in Beltrum op bezoek komen voor het bloemencorso, muziek en straattheater. Het dorp loopt dan over van de activiteiten: het bloemencorso, de kermis op het feestterrein, volks- en kinderspelen, bandjes, artiesten en theateroptredens. Het bloemencorso is al 61 jaar een vast onderdeel van het volksfeest. Vele Beltrumse wagenbouwers steken ieder jaar weer vrijwillig duizenden uren werk in het bouwen van de mooiste creaties. Het straattheater maakt deel uit van het bloemencorso. Zondag rijden indrukwekkende, soms hilarische voertuigen door de straten van Beltrum met mooie theateracts.

De entreekosten zijn zondag voor Festunique 5 euro, kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn aan elke ingang van Beltrum te koop. Ze zijn niet van tevoren te koop. Aan het begin van het dorp zijn speciale plekken ingericht om de auto te parkeren. Er zijn voldoende plekken. Volg hiervoor de borden rondom het dorp.

De maandag en dinsdag is meer bedoeld voor de inwoners van Beltrum zelf. Om twaalf uur maandag opent in de tent de (loco-)burgemeester van gemeente Berkelland het volksfeest. Dat begint ’s ochtends op het kermisterrein met de kinderspelen voor groep 1 tot en met 8. Concordia houdt dan een serenade bij de Hassinkhof. Verder is dan de prijsuitreiking voor de wagens in de categorie kinderen en de grote corsowagens. In de cafétent speelt ‘s middags Free-line music. En aan het eind van de middag begint het feest in de grote tent met een optreden van de band MMOOOZZ, in het avondprogramma staan de band LEAD en DJ Double BDJ.
Dinsdag kunnen Beltrummers in de tent op het kermisterrein terecht voor het dorpsontbijt. Op het zelfde terrein is daarna het traditionele koningsschieten. Na het vogelschieten wordt in de feesttent afscheid genomen van het oude koningspaar en wordt het nieuwe koningspaar gehuldigd. Om half twee begint in de tent het feest met de band Jackfire, die afgelost worden door de band Achtung. DJ Mister T zorgt voor de afsluiting om 22.00 uur. In de cafétent is ‘s middags muziek van De Sleppers te horen.

https://www.festunique.nl/

Tijdens Festunique Beltrum is het corso een niet te missen onderdeel van het feestprogramma. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant