Rust, ruimte en beleving in Berkelland. Foto: Rob Stevens
Rust, ruimte en beleving in Berkelland. Foto: Rob Stevens

Gemeente werkt aan het merk Berkelland

Economie

BORCULO - Pas als je een duidelijk beeld van jezelf of een product hebt kun je met enig zelfvertrouwen naar buiten treden. Het is de start van een goede marketingcampagne. Voor een gemeente is dat niet anders. Berkelland werkt dan ook hard aan ‘het merk’ waarmee de gemeente zichzelf in de kijker wil spelen.

Om de identiteit en sterke kanten van Berkelland duidelijk te krijgen heeft de gemeente enquêtes uitgezet en veel gesprekken met inwoners, ondernemers en andere stakeholders gevoerd. Wat heeft de gemeente toeristen, bewoners en bedrijven te bieden. Kortom, waarom zou je in Berkelland op vakantie gaan, er je bedrijf vestigen of er gaan wonen?

Lijnen
Er is een aantal lijnen opgesteld waarlangs het profiel van Berkelland wordt uitgewerkt, vertelde burgemeester Joost van Oostrum tijdens de wekelijkse persconferentie. Voor ondernemers is het belangrijk te horen dat Berkellanders over een stevige arbeidsmoraal beschikken. Het zijn aanpakkers met een ouderwets degelijk arbeidsethos.
Voor (nieuwe) inwoners is ruimte van belang. Berkelland is een plek met ruimte, fijn om te wonen, maar waar ook om te zijn wie je bent, voor initiatieven en voor andere meningen en perspectieven. En voor toeristen die op zoek zijn naar spanning en avontuur is Berkelland ‘The place to be’. De in de Achterhoek en Berkelland Populaire Survival Run en een rivier als de Berkel passen goed in dit profiel.
Dit profiel is de bouwsteen voor een actieplan dat in de volgende bestuursperiode verder wordt uitgewerkt en waarmee Berkelland vervolgens ‘de markt’ opgaat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede