Ard Eijsink in de nieuwe audio-videohoek. Foto: Rob Weeber
Ard Eijsink in de nieuwe audio-videohoek. Foto: Rob Weeber

Expert Neede verhuisd naar Oudestraat

Economie

NEEDE – Na tien jaar te hebben gewerkt bij Expert in Borculo, nam Ard Eijsink in 2002 de winkel van Hasstra aan de Rapenburg over. Tien jaar later betrokken hij, Bert Jan Freie en Klaas Jan Dallinga het pand aan de Borculoseweg. Ook dat pand echter werd ingeruild voor een nieuwe vestiging, nu aan de Oudestraat 83. Inmiddels werken er elf mensen bij Expert. Dinsdag was de feestelijke opening van het nieuwe pand. 

Door Rob Weeber

Ard Eijsink is zeer verheugd met de nieuwe stap. “We zijn de afgelopen jaren gestaag gegroeid in Neede, maar het ging pas echt hard toen we de naam Expert aannamen. Die organisatie had in onze ogen de webshop en de marketing beter voor elkaar. Hoewel het pand aan de Borculoseweg een mooie zichtlocatie was, konden we geen kant meer op. Niet alleen kwamen we magazijnruimte tekort, maar we konden ook delen van het assortiment niet voldoende uitbreiden.” 

Intieme audio-videohoek
Wie nu de winkel binnenstapt, dat kan zowel via de Oudestraat als via de Es, ziet een overzichtelijk gepresenteerd, breed assortiment. Het aantal vierkante meters verkoopoppervlak is verdubbeld. Wat duidelijk opvalt, is de uitbreiding van enkele productgebieden, zoals audio-video en inbouwapparatuur. “We hebben meer tv-toestellen, maar dat valt wat minder op omdat ze plat aan de wand hangen. Waar we wel heel blij mee zijn, is de nieuwe audio-videohoek. In een bijna afgescheiden, intieme ruimte kan de klant rustig gaan zitten en genieten van de diverse mogelijkheden op dat gebied, zoals streaming music.”
“Daarnaast hebben we veel meer ruimte voor inbouwapparatuur. Dat is een markt die duidelijk groeit. Vervanging van keukenapparatuur namelijk gaat niet vaak via de keukenzaak waar je de keuken hebt gekocht. Nieuw is ook de samenwerking met Hesselink koffie uit Winterswijk. We verkochten al koffiezetmachines, maar hebben er nu ook eersteklas kwaliteit bonen en cups bij.”

Voorraad
Naast de verkoopruimte zijn ook de werkplaats en het magazijn groter geworden. “We moeten het zeker ook van onze service hebben hier in de regio en daarom was een van de eisen dat ook de werkplaats een betere plek moest krijgen. Ook het magazijn is groter. Dat komt goed uit, want we hebben meer voorraad. Door de corona werden de levertijden af fabrikant langer en daarom hebben we meer op voorraad zodat we direct kunnen leveren.”
Een typisch seizoensproduct is de mobiele airco. Hoewel de weer er nog niet naar is, staat er straks een compleet assortiment in de winkel. Volgens Eijsink is de mobiele airco een belangrijk product voor Expert Neede. Steeds meer mensen ‘zoeken verkoeling’ tijdens warme zomerdagen. De plek in de Oudestraat 83 is strategisch gelegen als je wat verder naar voren kijkt. Als straks de doorsteek naar de Ten Caoteplas een feit is, parkeert iedereen ‘voor de deur’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede