Ondernemersechtpaar Rob en Nicole Beukert in hun winkel Groente en Fruit Op ’n Brink. Foto: Rob Weeber
Ondernemersechtpaar Rob en Nicole Beukert in hun winkel Groente en Fruit Op ’n Brink. Foto: Rob Weeber

Groente en Fruit Op ’n Brink bestaat tien jaar

Economie

EIBERGEN – De Eibergse speciaalzaak Groente en Fruit Op ’n Brink is een begrip in Eibergen als het gaat om groente, fruit en aanverwante producten van de beste kwaliteit. Rob en Nicole Beukert openden de winkel op 28 november 2013. Na 10 jaar hard werken is nu het tweede lustrum een feit. 

Door Rob Weeber

Als kleine jongen van 12 jaar ging Rob Beukert al met zijn vader mee langs de deur en naar de veiling. In die jaren ontstond zijn passie voor het ‘product’ groenteboer. Hij werkte in diverse groente- en fruitzaken, waaronder die van zijn broer in Haaksbergen, die hij in 1996 overnam. Na vijftien jaar echter switchte hij naar de groothandel voor groente en fruit. “Ik heb veel geleerd over groente en fruit en het runnen van een eigen business, ook door het werken in de groothandel. Uiteindelijk besefte ik dat ik weer een eigen winkel wilde. Op dat moment was dit pand in Eibergen strategisch gezien de beste optie voor ons.” 

Om beter te kunnen groeien, was het al snel duidelijk dat er iemand bij moest komen kwam. Dat werd Nicole. Zij had ervaring met het product vanwege de supermarkt van haar vader en was verder opgeleid in het begeleiden van ondernemingen. Dat bleek een gouden greep en vanaf 2014 bouwden ze samen de zaak uit tot wat het nu is. Groente en Fruit Op ’n Brink is een echte speciaalzaak waar de kwaliteit, de liefde voor het vak en de klantenbinding voorop staat. Met verbouwingen in 2017 en 2019 en de aanschaf van een stoomoven in 2022 werd het assortiment naast groente en fruit uitgebreid met salades, soepen, maaltijden, maaltijdsalades en verse smoothies.
‘Standaard’ in geen woord dat past. “We kennen veel klanten bij naam en dat geeft een bijzondere binding,” aldus Rob. “Dat heeft ons ook goed door de coronaperiode heen geholpen. Daarom ook doen we graag wat extra’s voor onze klant. Speciale wensen buiten het assortiment om bijvoorbeeld proberen we via alternatieve inkoopkanalen te realiseren. Ook zijn we steeds op zoek naar nieuwe producten die aanvullend op ons assortiment zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de ‘Kerstmis Balsamico’, een zoete, kruidige en fluweelzachte balsamico die qua samenstelling perfect in de wintermaanden past.”

Eerlijk en gezond eten raakt steeds meer in trek bij de consument en Op ’n Brink sluit naadloos aan bij die ontwikkeling. “Onze producten, waaronder ook de zelfgemaakte maaltijden, zijn met de beste, verse ingrediënten gemaakt. Dat is wat wij willen uitstralen en wat de klant van ons verwacht. Wij willen ons onderscheiden door kwaliteit. Ik heb als jonge jongen als geleerd dat als goed niet goed genoeg is, je beter je best moet doen. Dat streven we iedere dag na. Verder word ik iedere dag weer geïnspireerd door een poster op kantoor waarop staat: ’In iedereen zit een winnaar; het is een kwestie van willen.’ Wij zijn perfectionisten en dagen onszelf iedere dag weer uit om het beste product aan onze klant te leveren.”
Het tienjarig jubileum wordt gevierd met mooie aanbiedingen die in deze krant zijn opgenomen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede