Er was veel belangstelling voor de Wijkdag Neede Noord. Foto: PR/ProWonen
Er was veel belangstelling voor de Wijkdag Neede Noord. Foto: PR/ProWonen

Wijkdag Neede Noord Oost geslaagd!

Maatschappij

NEEDE - In de wijk Neede Noord Oost  werd zaterdag een Wijkdag gehouden voor de bewoners. Een gezellige dag, waar ontmoeting en samenwerking een belangrijke rol speelden.

In verschillende marktkramen op het schoolplein van OBS De Marke werd informatie gegeven over de wijk, duurzaamheid en participatie. Er werd nog niet duidelijk wat er precies waar en wanneer gebeurt. De gemeente en ProWonen gaan daarvoor na deze Wijkdag met een groep bewoners de plannen concreter maken.

 “De bedoeling was vooral om te laten zien wat we tot nu toe samen met bewoners hebben gedaan”, zegt Anja van Maren van gemeente Berkelland. “Naast een enquête en de Wijkwandeling gebruiken we ook dit moment weer om de laatste ideeën van bewoners op te halen. Hierna gaat de gemeenten, ProWonen en bewoners samen de plannen concreter maken.” Ook het kennismaken met elkaar is belangrijk, vindt Van Maren: “Als je weet wie er betrokken zijn, is het makkelijker om elkaar te vinden als er goede ideeën of uitdagingen zijn. Daarom waren er veel mensen van de gemeente en van ProWonen aanwezig op de Wijkdag. Zo krijgen organisaties een persoonlijk gezicht in de wijk.”

Verduurzamen
Hanke Struik, directeur bestuurder van ProWonen: “ProWonen is op dit moment aan het kijken hoe we welke huurwoningen willen verduurzamen. We hebben ruim 180 huurwoningen in de wijk, die kunnen we niet allemaal tegelijk en op dezelfde manier aanpakken. Het is dan een plan waar we goed over na moeten denken. En dat doen we graag samen met de stedenbouwkundige en met bewoners.”

De wegen, het riool en verschillende woningen worden de komende jaren vernieuwd. De wijk kan groener, (kind)vriendelijker en duurzamer. De wijk moet bestand worden tegen overmatige regenval en periodes van hitte. Daarom was op de Wijkdag ook aandacht voor de duurzame buitenruimte en kreeg men tips over het vergroenen van de eigen tuin.

Er was veel belangstelling voor de Wijkdag Neede Noord. Foto: PR/ProWonen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede