Een detail van de modelbaan die recentelijk tijdens het OntraXS evenement in het Spoorwegmuseum in Utrecht de eerste prijs behaalde bij zowel de Kids Award als de OntraXS Award bij de volwassenen. Foto: PR

Een detail van de modelbaan die recentelijk tijdens het OntraXS evenement in het Spoorwegmuseum in Utrecht de eerste prijs behaalde bij zowel de Kids Award als de OntraXS Award bij de volwassenen. Foto: PR

Modelspoor Spektakel weekend in Belevingspark Cactusoase Ruurlo

Maatschappij

RUURLO - In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 oktober kunnen modelspoor liefhebbers en anderen voor de allerlaatste keer hun hart ophalen tijdens het Modelspoor Spektakel van spoorwegmodelbouwvereniging De Seinpaal. Tijdens dit weekend zijn er meer dan tien modelbanen te bekijken waaronder de pasgeleden tot On TraXS winnaar van 2022 gekroonde Big Thunder Mountain gebaseerd op de gelijknamige achtbaan in Disneyland Parijs. Verder zijn er diverse gast-modelbanen te zien waaronder twee Amerikaanse modelbanen in HO- en N-spoor en een grote Nederlandse modelbaan van modelspoorgroep IJsselland. Verder zijn er modelbanen te zien van leden van de Seinpaal in diverse schalen zoals Z-spoor, TT-spoor en HO-spoor.

Ook komen er weer diverse leden van de landelijke vereniging GrootSpoorGroep Nederland om hun LGB-treinen een unieke tocht te laten maken door het vierhonderd vierkante meter groot Mexicaans rotslandschap waar ook de Thomastrein en de Union Pacific rijden. Vanaf een verhoogd platform heeft men een fantastisch uitzicht over de gehele baan. Wellicht een mooie plek om tegelijkertijd even pauze te nemen, bijvoorbeeld onder het genot van een kopje koffie of een overheerlijke chocolademelk met een lekker plakje zelfgebakken kruidkoek. Ook de andere modelspoordagen zoals onder andere.de Cactus Canyon en Liechborch zijn vol in bedrijf en voor de laatste keer te bekijken. Tot slot zijn er Märklintreinen, Lego-treinen en huizen. Deze huizen zijn replica’s van bestaande huizen en het GOLS-station in Winterswijk. Het gehele weekend rijden er ook RC vrachtwagens rond die voorzien zijn alle geluids- en verlichtingseffecten die men zich kan bedenken. Heeft men nog modelspoor-materiaal nodig of informatie over de hobby, dan kan men terecht bij enkele verkoopstands en een demonstratiegroep van de Modelspoorclub Deventer. Kortom, er valt heel veel te zien en te beleven tijdens dit spectaculaire Modelspoor Spektakel.

Het voorste gedeelte waar het Modelspoor Spektakel plaatsvindt, is op zaterdag 22 en zondag 23 oktober van 10.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk. Bezichtiging van het cactuspark aan de Jongermanssteeg 6 in Ruurlo, dat voor jong en oud veel te bieden heeft, kost de normale entree. Men kan dan tevens genieten van onder andere duizenden soorten cactussen en aanverwante planten, historisch boerenleven, exposities, vogels, cactuspiramide met grafkelder en een westernstadje.
Voor meer informatie kan men terecht op de websites van De Seinpaal en Belevingspark CactusOase.

www.cactusoase.nl 

www.seinpaal.wordpress.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede