Op 25 november wordt de Oekraïne-boom geplant in Vrijheidsbos Geesteren. Foto: PR
Op 25 november wordt de Oekraïne-boom geplant in Vrijheidsbos Geesteren. Foto: PR

Oekraïne-boom in Vrijheidsbos Geesteren

Maatschappij

GEESTEREN - In het bos van stichting Vrijheidsbos Geesteren wordt op vrijdag 25 november een Oekraïne-boom geplant. Oekraïense vluchtelingen en hun kinderen zijn uitgenodigd om deze boom samen te planten met leerlingen van groep 7 en 8 van obs De Keikamp uit Geesteren.

Vrijheid is broos en niet vanzelfsprekend. Sinds februari vallen er dagelijks doden door het oorlogsgeweld in Oekraïne. En zijn veel vluchtelingen, waaronder veel kinderen; ook hier in Berkelland en omgeving. De Oekraïne-boom is een levend monument voor de slachtoffers van deze oorlog. Op deze symbolische manier wil de stichting aandacht geven aan Vrijheid. Door het samen planten van deze boom wil men ‘Geloof, Hoop en Liefde’ naar elkaar uitstralen.

Wie aanwezig wil zijn bij het planten en het geven van een eerbetoon aan deze boom is op 25 november om 13.00 uur van harte welkom op het perceel van het Vrijheidsbos Geesteren aan de Needse Tolweg in Geesteren, nabij de algemene begraafplaats Geesteren.

Voor degene die dit jaar zelf een gedenkboom wil planten in het Vrijheidsbos, moet dit uiterlijk vóór 6 november kenbaar maken bij de stichting Vrijheidsbos Geesteren.

Op de website stichting Vrijheidsbos Geesteren staat meer informatie. Hier staat ook het invulformulier. De plantdagen zijn vrijdag 25 en zaterdag 26 november.

www.vrijheidsbosgeesteren.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant