De organisatie van de benefietactiviteiten. Foto: Kyra Broshuis/archief Achterhoek Nieuws

De organisatie van de benefietactiviteiten. Foto: Kyra Broshuis/archief Achterhoek Nieuws

Benefietwandeling in Groenlo

Maatschappij

GROENLO - Met een opbrengst van ruim 3600 euro kunnen de organisatoren van de benefietavond die op 10 maart jl. plaatsvond in De Mattelier een aantal slachtoffers in de rampgebieden in Turkije, Syrië en Oekraïne voorzien van schoon drinkwater, eten en andere noodzakelijke basisbehoeften. De geplande avondwandeling die op 10 maart vanwege het slechte weer niet door kon gaan, staat nu op de agenda voor zaterdag 1 april. De organisatie nodigt iedereen van harte uit om hier alsnog aan mee te doen en zo een extra steentje bij te dragen aan de kleinschalige, lokale hulp die ter plekke geboden wordt.

De inschrijving voor de wandeling is zaterdag 1 april tussen 18.30 en 19.00 uur bij de Mattelier. Voor families met kinderen is er een wandeling van ongeveer een halfuur en voor de mensen die langer willen lopen is er een wandeling uitgezet van ongeveer een uur. Deelname kost 10 euro. Hiervoor krijgt iedere betalende deelnemer een consumptiemunt aangeboden die na de wandeling ingewisseld kan worden bij De Mattelier voor een consumptie. Hier zijn ook weer heerlijk gebak en lekkere koekjes te verkrijgen die gemaakt zijn door de Turkse en Syrische inwoners van Groenlo en de gebruikers van o.a. het Taalcafé in Groenlo. Ook wordt er een taart gebakken door familie van Marc hier in Groenlo. Voor de baksels wordt een vrije gift gevraagd.

De wandeling is ook leuk voor kinderen omdat deze is uitgezet met behulp van foto’s. Er moet dus gezocht worden naar de afbeelding op het formulier en zo kan de route gelopen worden. Voor gezinnen geldt dat er een betalende ouder meeloopt en de rest van het gezin voor een vrije bijdrage. Misschien dat uw kind het leuk vindt om statiegeldflessen op te halen of een heitje voor een karweitje te doen om zo wat geld in te zamelen voor de wandeltocht. Voor de kinderen die meelopen of gezellig komen kijken is er een gratis grabbelton met leuke prijsjes en gratis ranja. Bezoekers die op 10 maart de benefietavond hebben bezocht, mogen ook voor een vrije gift meelopen.

De organisatie hoopt op veel belangstelling zodat zij deze actie met een nog mooier eindbedrag kunnen afsluiten. Niet meelopen maar toch doneren? Het bankrekeningnummer NL93 RABO 0316 499 293 op naam van De Mattelier blijft nog tot en met 1 april geopend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant