Peter van Heek, Albertine van der Berg, Henny Tuut, Pieter Gerdanus, Bert Vogel en Bert Westhuis Komen in actie voor behoud van de Huve. Foto: Rob Stevens

Peter van Heek, Albertine van der Berg, Henny Tuut, Pieter Gerdanus, Bert Vogel en Bert Westhuis Komen in actie voor behoud van de Huve. Foto: Rob Stevens

Actie op Oranjemarkt voor voortbestaan Dorphuis De Huve

Maatschappij

EIBERGEN - In Eibergen is het voorbestaan van Dorpshuis De Huve onzeker. Zo’n dertig verenigingen en clubs in Eibergen dreigen hun vaste onderkomen te verliezen. Een groepje betrokkenen ziet de grote betekenis van het dorpshuis voor Eibergen en wil dat niet laten gebeuren. Op de Oranjemarkt wordt hiervoor aandacht gevraagd. Daarbij is hulp nodig.

De Werkgroep Behoud Dorpshuis De Huve zoekt vrijwilligers om te helpen tijdens de oranjemarkt op zaterdag 27 april. Op de Oranjemarkt lopen dan namelijk sympathisanten van het Dorpshuis rond met een oranje hoedje die bezoekers van de oranjemarkt zullen aanspreken op ‘hoe belangrijk zij het voorbestaan van De Huve voor Eibergen vinden’. Bezoekers van de Oranjemarkt krijgen dan via een QR-code toegang tot een lijst met tien vragen daarover. Zo hoopt de werkgroep zicht te krijgen op hoe belangrijk De Huve voor Eibergen is en welke bijdrage inwoners zelf willen leveren om het Dorpshuis gezamenlijk overeind te houden. Die bijdrage kan bijvoorbeeld bestaan uit het helpen bij activiteiten of financiële ondersteuning middels een donateurschap of aankoop van obligaties.

Een stickertje zorgt ervoor dat bezoekers op de Oranjemarkt niet nogmaals door een andere vrijwilliger met dezelfde vraag worden geconfronteerd. Mensen die op de Oranjemarkt als vrijwilliger hierbij willen helpen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: eibergenbeweegt@eibergen.nl.

Via de QR-code krijgt men toegang tot een lijst met tien vragen over het belang van het voortbestaan van De Huve voor Eibergen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant