Hendrik Groen. Illustratie: Victor Meijer

Hendrik Groen. Illustratie: Victor Meijer

PCOB Neede e.o. sluit seizoen af met een film

Maatschappij

NEEDE/BERKELLAND - De laatste winterbijeenkomst van de PCOB Neede en omstreken wordt afgesloten met de film Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Deze PCOB-middag is op dinsdag 14 mei in gebouw Diekgraven, achter de grote kerk in Neede. De aftrap is om 14.00 uur, rond 16.30 uur wordt de middag afgesloten. 

Voorafgaande aan deze voorstelling worden de aanwezigen weer bijgepraat over de PCOB-activiteiten van de afgelopen periode, lokaal en landelijk. Ook worden alle ANBO-leden uit Berkelland, via het landelijk bureau, voor deze middag uitgenodigd. Opgeven voor deze middag is niet nodig. De contacten met wethouders en fracties worden weer in gang gezet. Onderwerpen als zorg, wonen, vervoer, doorgeslagen digitalisering et cetera komen hier aan de orde.
Deze middag neemt de huidige voorzitter, Henk Markerink, afscheid als preses van de lokale PCOB. Wel blijft hij actief in de Berkellandse PCOB-werkgroep, de lokale belangenbehartiging voor 60-plussers. De lokale PCOB is dus terdege ook een belangenbehartigingsvereniging. ‘Juist in deze tijd van vergrijzing en bezuiniging is het belangrijk dat 60-plussers de krachten bundelen en de rijen sluiten’, stelt de PCOB.

De PCOB gaat nu overigens gewoon door met zomeractiviteiten als fietsen, jeu de boules, aandacht voor zieke leden en jubilea van leden. Na de gebruikelijke opening en het informatieve deel, wordt de film van Hendrik Groen vertoond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant