Veel belangstelling op de Techniekdag in Groenlo. Foto: Mark Ebbers

Veel belangstelling op de Techniekdag in Groenlo. Foto: Mark Ebbers

Achterhoekse Techniekdag in Groenlo trekt duizenden bezoekers

Onderwijs

ACHTERHOEK/GROENLO - In de Achterhoek is 3 april de Week van de Techniek van start gegaan. Georganiseerd door de thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt van 8RHK ambassadeurs, samen met Sterk Techniek Onderwijs. De week is langer dan een reguliere kalenderweek en duurt tot en met 19 april. Er is een programma voor basisscholen in de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Bronckhorst én afgelopen zaterdag was de Techniekdag in Groenlo. Daar hadden Rouwmaat en Klein Gunnewiek hun deuren opengezet. Het publiek kon nader kennismaken met de twee ondernemingen en met meer dan 80 andere bedrijven en organisaties op het gebied van techniek die zich presenteerden. En dat publiek kwam in duizenden op.

Door Mark Ebbers

Aan de technieklessen op de basisscholen deden zo’n 3500 leerlingen mee, de Techniekdag op het bedrijventerrein in Groenlo trok naar schatting minstens zoveel belangstellenden. De dag duurde van 10.00 tot 16.00 uur en vanaf het begin stroomde het publiek in grote aantallen toe en hadden de verkeers- en parkeerregelaars volop werk. Rouwmaat demonstreerde buiten hoe terreinontwikkeling, afval- en grondstoffenverwerking en andere specialismen van het bedrijf in het werk gaan. Bij autodemontagebedrijf Klein Gunnewiek konden mensen een route door het bedrijf lopen en de grote, geavanceerde magazijnen en werkplaatsen bekijken. Naast de twee gastbedrijven presenteerden vele tientallen technische bedrijven uit de hele regio zich, zowel binnen als buiten. Daarnaast waren ook werkgeversorganisaties, scholen, uitzendbureaus en andere relevante aanbieders present. Het publiek, dat echt van jong tot oud was, kon kijken, vragen stellen en vaak ook zelf doen.

Het mooie weer en de extraatjes - zoals muziek, plekken voor eten en drinken - gaven deze Techniekdag een bijna festivalachtige sfeer. Het was zoals gezegd erg druk, maar de ruime opzet en het grote aanbod zorgden ervoor dat alles goed bereikbaar was en er geen files ontstonden. De organisatie kijkt terug op een succesvolle Techniekdag en hoopt mensen enthousiast(er) te hebben gemaakt voor (Achterhoekse) techniek en mensen een duwtje te hebben gegeven richting een opleiding of een baan in die voor hoofd en handen uitdagende sector.

ZSOM maakte een videoproductie over deze dag. 


Veel belangstelling op de Techniekdag in Groenlo. Foto: Mark Ebbers
Veel belangstelling op de Techniekdag in Groenlo. Foto: Mark Ebbers
Veel belangstelling op de Techniekdag in Groenlo. Foto: Mark Ebbers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant