Deelnemers aan het 3D-printerproject Achterhoek zijn enthousiast geraakt voor techniek. Foto: PR
Deelnemers aan het 3D-printerproject Achterhoek zijn enthousiast geraakt voor techniek. Foto: PR

Berkellandse jeugd bouwt zelf 3D-printer als stimulans voor techniek

Onderwijs

BORCULO - Negen jongeren in de leeftijd van 11 tot 15 jaar zijn (verder) enthousiast geraakt voor techniek, dankzij het 3D-printerproject Achterhoek. In het Technieklokaal in Borculo bouwden zij met hulp van vijf vrijwillige trainers uit de technieksector werkende 3D-printers. Maandagavond 22 april is het bouwtraject feestelijk afgesloten voor de jongeren, in bijzijn van hun ouders en trainers, met de uitreiking van een welverdiend certificaat.

Henk Deunk, projectleider in Berkelland: “Het is enorm belangrijk voor de sector in de Achterhoek dat jongeren warm lopen voor moderne techniek. Hoe kan dat beter dan het resultaat van eigen vernuftig technisch sleutelen in handen te hebben? Jeugdprojecten als deze zijn goud waard voor onze toekomst.”

De jeugdige bouwers toonden allemaal hun vaardigheid in bouwen én in producten bedenken en ontwerpen die uit een 3D-printer kunnen rollen. Tot het vervolgens daadwerkelijk printen toe met veel producten zelfs in twee kleuren, wat een kunst op zich is. De jongeren ontvingen vol trots hun certificaat tijdens de afsluitingsavond, uitgereikt door Henk Deunk.

Oorspronkelijk
Het project 3D-printer Achterhoek startte oorspronkelijk in Winterswijk en is in 2019 op initiatief van de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA) uitgerold over de Achterhoek (Aalten, Berkelland, Doetinchem, Ulft, Varsseveld, Winterswijk en Groenlo/Lichtenvoorde). Het project kon opstarten dankzij samenwerking met 8RHK ambassadeurs en andere sponsors.

Bij voldoende deelname start er in het najaar weer een nieuwe cursus. Meer informatie over aanmelden wordt na de zomer bekendgemaakt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant