Veilig wonen op je oude dag

  Partnerbijdrage

Ook op je oude dag heeft je woning regelmatig onderhoud nodig, zoals cv-ketel-onderhoud. Maar dat gaat misschien niet altijd even makkelijk meer. Gelukkig kun je de belangrijkste klusjes in huis makkelijk uitbesteden aan een specialist. Dit zijn 3 klussen waar je prima een specialist voor kunt inschakelen zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

1. Schoonmaken van de dakgoot

Het hele jaar door verzamelen je dakgoten ongemerkt allerlei resten: oude bladeren, takjes, modder, mos, vuil. Als je dakgoten te vol raken, kunnen ze gaan verstoppen en overstromen. Dit kan leiden tot lekkages, schimmel, houtrot en andere waterschade in huis. Daarom is het belangrijk om minimaal één keer per jaar de dakgoten te reinigen.

De dakgoot schoonmaken kan een link en tijdrovend karwei zijn. Daarom is het aan te raden om dit uit handen te geven aan een loodgieter of een andere specialist. En als je hier helemaal geen omkijken naar wil hebben, abonneer je dan op een dakgootservice. Voor een fijn prijsje komt er dan jaarlijks een erkende specialist bij je langs om de goten te reinigen.

2. De schoorsteen vegen

Na een winter lang te hebben genoten van de open haard of houtkachel, is dit een goed moment om de schoorsteen te laten vegen. Het is belangrijk dat je dit minstens één keer per jaar laat doen door een schoorsteenveger. Als je schoon stookt heb je namelijk minder kans op rook en brand in huis. En ook het risico op koolmonoxidevergiftiging is dan kleiner.

Een schoorsteenveger weet precies hoe de hardnekkige aanslag in het rookkanaal op een veilig manier verwijderd kan worden. Bovendien controleert deze specialist tijdens de jaarlijkse inspectie ook of er vogelnesten in de schoorsteen zitten. Omdat een vogelnest de afvoer van rook blokkeert, kan dit er ook voor zorgen dat er koolmonoxide vrijkomt in huis.

3. Onderhoud van de cv-ketel

Cv-onderhoud is een klus die je eigenlijk altijd het beste kunt overlaten aan een professional. Een cv-specialist controleert de installatie en zorgt dat deze weer optimaal werkt. Je cv-ketel gaat hierdoor niet alleen zuiniger en krachtiger werken, maar ook veiliger. Een kapotte of slecht onderhouden cv-installatie kan namelijk voor allerlei problemen zorgen. Zoals brand, lekkages of koolmonoxidevergiftiging.

Daarnaast neemt ook de kans op storingen en defecten toe. Laat je cv-ketel daarom op tijd onderhouden door een specialist. De meeste ketels dienen elke 1-3 jaar onderhouden te worden. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Univé. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden