Foto:PR
Foto:PR

Zo vind je de goedkoopste aanbieder voor snel internet

Partnerbijdrage

Wil je graag besparen op de vaste lasten, maar weet je niet zo goed hoe je dit aanpakt? We hebben nog een fijne tip voor je in petto. Zit je momenteel niet gebonden aan een vast contract voor internet en tv? Dan kun je overstappen om flinke welkomstkorting in de wacht te slepen. En daarmee bespaar je soms wel 50% aan kosten per jaar!

Naar welke provider overstappen
Naar welke provider moet je dan gaan om die flinke welkomstkorting in de wacht te slepen? Goed nieuws, want je krijgt korting bij vrijwel alle aanbieders, zolang je maar naar een andere provider dan je huidige overstapt zodat je een ‘nieuwe klant’ bent. De aanbiedingen wisselen van moment tot moment en per abonnement. Zo sleep je momenteel bij KPN bijvoorbeeld al korting tot €30 per maand in de wacht.

Je kunt zelf de aanbiedingen van verschillende internet providers vergelijken aan de hand van een postcodecheck via vergelijkingssite ProviderCheck.nl. Zo hoef je niet alle aanbieders apart af te struinen. Wanneer je overstapt is het slim om de einddatum van je nieuwe contract in je agenda te zetten. Grote kans dat je na één of twee jaar opnieuw voordeel kunt pakken.

Internetsnelheid verhogen
Wie weet heb je ook behoefte aan sneller internet. Heb je de afgelopen tijd gemerkt dat je apparaten via wifi trager zijn geworden? Dat kan onder meer komen doordat je het wifi-netwerk zwaarder bent gaan belasten. Hoe meer apparaten via wifi verbonden zijn, hoe trager de snelheid per apparaat kan worden. Gelukkig kun je door die welkomstkorting soms zelfs voor minder geld een sneller abonnement bemachtigen.
Je kunt tevens overstappen naar het razendsnelle en stabiele glasvezel internet, waarbij download- en uploadsnelheid gelijk zijn. Check eenvoudig of er glasvezel beschikbaar is op jouw adres en welke glasvezel aanbieders de beste deals bieden.

Extraatjes ontvangen bij combinatie tv
Het internet abonnement wordt geregeld gecombineerd met televisie. Relatief gezien loopt de korting hierdoor nog wat hoger op. Ideaal voor mensen die gek zijn op zappen. Bovendien sleep je ook nog een aantal gratis extra’s in de wacht. Zo ontvang je bijvoorbeeld gratis abonnementen op streaming platformen, zoals ESPN Compleet, Canal+ Films & Series, FilmBox, Starzplay en F1 TV. Ook gratis tv’s, smartwatches en wifi-boosters komen in het aanbod voorbij. Altijd mooi meegenomen!
Wil je liever niet internet in combinatie met tv afsluiten en maak je liever gebruik van losse streamingsplatformen? Check dan zeker even of jouw favoriete dienst een gratis proefperiode beschikbaar heeft. Dat scheelt je alweer tot een maand aan abonnementsgeld. Voorbeelden van services met proefperiodes zijn Amazon Prime, NLZIET en Videoland.

Mobiele abonnement koppelen
Verder is het ook nog slim om je mobiele abonnement af te sluiten bij dezelfde provider als waar je het internet abonnement afsluit. Je krijgt dan namelijk korting of extra belminuten en data op je mobiele abonnement. Voorbeelden van aanbieders die deze service bieden zijn KPN, Ziggo (Vodafone), T-Mobile en Budget Alles-in-1. Deze laatste geeft je (momenteel) zelfs €10 korting op energie als je daar ook je energiecontract hebt lopen.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Providercheck. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede