Gelders gedeputeerde Peter Drenth (links) met Theo Helmers (midden) en Wilfried Groot Zevert (rechts). Foto: Marco Heutinck

Gelders gedeputeerde Peter Drenth (links) met Theo Helmers (midden) en Wilfried Groot Zevert (rechts). Foto: Marco Heutinck

Gedeputeerde Drenth heeft veel waardering voor Beltrumse samenleving

Politiek

BELTRUM - Als promotor van het leefbare platteland in de provincie, was Gelders gedeputeerde Peter Drenth afgelopen zaterdag op werkbezoek in de kern Beltrum, gemeente Berkelland. Drenth nam daarbij een kijkje bij en liet zich bijpraten over het Vitaal Sportpark en het Vier Generatiespark in Beltrum, alsmede over het buurtschapshuis AnderHalfweg in Voor-Beltrum. Projecten, die naast de inzet van tal van vrijwilligers mede dankzij provinciale subsidies een groot succes zijn of dat gaan worden. 

Door Theo Huijskes

Het was daarbij voorzitter Wilfried Groot Zevert van de Beltrumse Raad van Overleg, die van de gelegenheid gebruik maakte om op te merken dat er nog meer initiatieven in het vat zitten om de leefbaarheid in de regio te vergroten, hetgeen voor de Doetinchemse gedeputeerde aanleiding was om de lokale, gezamenlijke inzet te roemen.

“Het Beltrums Vitaal Sportpark De Sonders is meer dan alleen een sportaccommodatie. Het gaat daar met name om mensen met elkaar te verbinden. En dat is nu precies waar wij als provincie op inzetten. Zoals Beltrum zijn er meer voorbeelden in de regio, waarbij de mooiste initiatieven uit de samenleving komen. Overal wordt hard gewerkt aan het versterken van de Achterhoekse leefbaarheid met daarbij tal van projecten, waar de provincie aan bijdraagt. Zo kon in Groenlo mede door de steun vanuit Arnhem het Vincentiushuis worden opgewaardeerd en konden diverse bouwprojecten door het programma ‘Steengoed Benutten’ net het laatste duwtje krijgen.” Aangevuld door voorzitter Groot Zevert, die richting de gedeputeerde liet weten dat met de voortgang van de Dorpendeal en de het Wonen Als Thuis Project in combinatie met verzorgingshuis Hassinkhof een mooie toekomst voorspelt.

Al met al een bezoek, waarbij de gedupeerde de bevestiging kreeg dat de Gelderse Aanpak voor het vitale platteland verder gaat dan enkel stikstof. “Het gaat om de leefbaarheid in de kernen en dat doe je niet als politiek alleen, maar samen met alle inwoners. Daarbij is er ook aandacht voor de woningbouw, ondanks dat het niet alleen over wonen, maar ook over het in stand houden van lokale voorzieningen gaat, zoals scholen, winkels en verenigingen.” Ter afsluiting aangevuld door de lokale politicus en tevens oud-voorzitter van vv VIOS Theo Helmers met de woorden dat hij zich helemaal aansluit bij die van Drenth. “Het zou jammer zijn dat wij het traditionele saamhorigheidsgevoel verliezen, nu eigen belangen en tegenstellingen zo op de loer liggen en te vaak vergroot worden. Wij Achterhoekers hebben bewezen tot veel in staat te zijn, maar evenals CDA-collega Drenth ben ik optimistisch gestemd over de toekomst van alle grote en kleine kernen!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede