Trainer Jan van Uitert met Milou Hemel, aanvoerder dames 1. Foto: PR
Trainer Jan van Uitert met Milou Hemel, aanvoerder dames 1. Foto: PR

Jan van Uitert nieuwe hoofdtrainer Kerkemeijer Gemini

Sport

BORCULO - Jan van Uitert wordt de komende drie jaar de nieuwe hoofdtrainer van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini uit Borculo.

Van Uitert , woonachtig in Laren (Gld), heeft een enorme hoeveelheid ervaring als volleybaltrainer bij onder andere Orion, Longa en de laatste jaren bij Salvora. Hij is zelf uitermate content met de nieuwe uitdaging: “Gemini volg ik al jaren. Ik vind het echt geweldig leuk om mijn steentje bij te dragen aan deze mooie gezonde club. Dames 1 speelt op een goed niveau in de tweede divisie en wie weet zit daar nog meer in. Graag til ik het volleybal op een hoger niveau met behoud van de prachtige Gemini-cultuur.”

Milou Hemel, aanvoerster van Dames 1 en voorzitter van de Commissie Volleybal van Kerkemeijer Gemini, is ook zeer verheugd. “Meteen in het eerste gesprek met Jan was er een ‘volleybalklik’. Na het gesprek van Jan met Dames 1, waarin hij aangaf dat hij naast volleybal ook veel aandacht geeft aan krachtraining en zeker ook aan mentale weerbaarheid, waren ook zij meteen verkocht.”

Voor voorzitter Wim Luimes is de keuze voor Van Uitert juist ingegeven door zijn niet specifieke gerichtheid op Dames 1, maar op de gehele volleybalvereniging, met als speerpunten opleiding en doorstroming. “Hij heeft bij andere verenigingen bewezen dat zijn visie van totaalvolleybal werkt en uitermate zinvol is voor de gehele vereniging. Ik zie uit naar de samenwerking met hem en hoop dat we de gewenste doelstellingen behalen. Ik denk dat ons dat gezamenlijk gaat lukken.”

Jan van Uitert begint op 11 mei met de eerste training, zodat alles in gereedheid is zodra de nieuwe competitie in september van start gaat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede